Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

"ΚΙ Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ"... ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ!

Η εθνική μας ξευτίλα δεν έχει τελειωμό με τον Δ. Χριστόφια στο τιμόνι. Με κάθε ευκαιρία που του δίνεται, ευέλικτος "πρόεδρος" αποδ...

Η εθνική μας ξευτίλα δεν έχει τελειωμό με τον Δ. Χριστόφια στο τιμόνι. Με κάθε ευκαιρία που του δίνεται, ευέλικτος "πρόεδρος" αποδεικνύει πως δικαιωματικά η ιστορία θα τον κατατάξει στους μεγαλύτερους προδότες του νησιού. (Δεν μπορούμε να τον κατατάξουμε στον Ελληνισμό, αφού αμφισβητείτε εδώ και καιρό η εθνική του καταγωγή).

Αυτή τη φορά, μακριά από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων-υποχωρήσεων που πρωτοστατεί τα τελευταία 4 χρόνια, δεξιώθηκε ΜΑΖΙ με τον εγκάθετο της Άγκυρας, Ντερβίς Έρογλου, την ομάδα του Α. Ντάουνερ. Συγκεκριμένα την περασμένη Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, ο Δημήτρης Χριστόφιας και το επιτελείο του μαζί με τα αντίστοιχα του κατοχικού ηγέτη, "φιλοξένησαν", τα μέλη της ομάδας των Ηνωμένων Εθνών, που παρευρίσκονται στις απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό, στο μεικτό χωριό Πύλα της επαρχίας Λάρνακας. Το πρόγραμμα περιλάμβανε βόλτα στο χωριό, δείπνο σε ελληνικό εστιατόριο και καφέ σε τουρκικό.

Η μανία του Δ. Χριστόφια για διά-λυση του κυπριακού, έχει εξελιχθεί σε ψύχωση για τον ίδιο το τελευταίο διάστημα. Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι λυσσασμένες του προσπάθειες του για να πουλήσει, ότι δεν έχει καταφέρει να πουλήσει τα τελευταία 4 χρόνια. Ακόμη και το φυσικό αέριο, που ακόμη δεν το είδαμε, το έχει ήδη υποσχεθεί όχι μόνο στο παράνομο ψευδοκράτος, αλλά και την ίδια την Τουρκία.

Την μία μέρα τον είδαμε να κατηγορεί τους πάντες σε συνέντευξη του, σε παράνομη τουρκική εφημερίδα των κατεχομένων και έτοιμο να πιεί ακόμα και καφέ με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας στον Βόσπορο. Εξέφρασε μέσα από τον τουρκικό τύπο για άλλη μια φορά τα ανθελληνικά του αισθήματα καλώντας, όπως είπε, "τις μητέρες πατρίδες να μας αφήσουν ήσυχους", ενώ δεν δίστασε να ευχηθεί περαστικά στον τούρκο πρωθυπουργό, μετά την τελευταία περιπέτεια υγείας που πέρασε.

Την επόμενη μέρα, είδαμε τον κατοχικό ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, με απαράμιλλο θράσος να κατηγορεί την ελληνική πλευρά, αλλά και τον ίδιο τον Χριστόφια με βαριές κουβέντες, αλλά το ίδιο βράδυ οι δύο τους έφαγαν και ήπιαν στην υγεία της τουρκοποίησης της Κύπρου. Φαίνεται τελικά ο στόχος τους στο κυπριακό είναι κοινός και πάνω απ' οποιεσδήποτε διαφορές των δύο. Απόδειξη το μήνυμα της βραδιάς για λύση του Κυπριακού μέσα στο 2012 και πριν την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Κυπριακή Δημοκρατία. Έχουμε πέντε μήνες και κάτι δηλαδή μπροστά μας.

Πιστός στις ιδεολογικές του αγκυλώσεις και τον μισελληνισμό που τρέφει ο Δημήτρη Τουρκόφιας (ναι του ταιριάζει γάντι η έκφραση), θα εργαστεί δήλωσε, για να βρει και κοινή γλώσσα με τα αδέρφια του, την "κυπριακή". Τι μας λες επίτιμε διδάκτωρ φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Μαριούπολης; Τι μας λες επίτιμε διδάκτωρ του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων Μόσχας; Που τα έχεις διδαχθεί όλα αυτά; Απ' ότι φαίνεται , δυστυχώς για τον κακόμοιρο τον Ελληνισμό της Κύπρου, ο άνθρωπος που διαπραγματεύεται την τύχη του, δεν έχει διδαχθεί ποτέ την ιστορία αυτού του τόπου. Εμείς απλά θα του αφιερώσουμε το ποίημα του Κώστα Μόντη "Έλληνες Ποιητές".

"Ελάχιστοι μας διαβάζουν

Ελάχιστοι ξέρουν τη γλώσσα μας

μένουμε αδικαίωτοι και αχειροκρότητοι

σ' αυτή τη μακρινή γωνιά

όμως αντισταθμίζει που γράφουμε ελληνικά"

Μπορεί λοιπόν ο ανιστόρητος πρόεδρος να προσπαθεί με νύχια και με δόντια, να απαλλάξει την Κύπρο μας, από κάθε τι ελληνικό, αλλά του ορκιζόμαστε ότι δεν θα τα καταφέρει. Γιατί όσο υπάρχουμε εμείς θα μας βρίσκει απέναντι του. Τονίζουμε για άλλη μια φορά προς τον κ. Χριστόφια, ότι αφού θέλει να ζήσει ειρηνικά με τα αδέρφια του, τους φονιάδες των προγόνων μας, και να βρει μια κοινή γλώσσα με αυτούς για να μιλάει, ας τους πάρει και ας μεταναστεύσει στην Τουρκία. Αλλά και εκεί δεν του εγγυόμαστε ότι θα κάτσει για πολύ γιατί και εκεί υπάρχουν σκλαβωμένα εδάφη που περιμένουν δικαίωση.

Δυστυχώς η πατρίδα μας βιώνει δύσκολες μέρες και δεν μας επιτρέπει να εφησυχαζόμαστε. Οι εξελίξεις τρέχουν και οι μέρες που έρχονται είναι κρίσιμες για το μέλλον μας. Από την μία το θείο δώρο του φυσικού αερίου, και από την άλλη το κρίσιμο αδιέξοδο στο κυπριακό. Θα επανέλθουμε πολύ σύντομα.

Γραφείο Τύπου

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.