Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ 6ΜΗΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΜΕ ΣΚΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ένας 55χρονος πρώην ανθυποπλοίαρχος θα επιχειρήσει να ταξιδέψει από την Πάτρα έως το Σίδνεϊ της Αυστραλίας με σκάφος 6 μέτρων για να αποσπά...


Ένας 55χρονος πρώην ανθυποπλοίαρχος θα επιχειρήσει να ταξιδέψει από την Πάτρα έως το Σίδνεϊ της Αυστραλίας με σκάφος 6 μέτρων για να αποσπάσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας!

Ο Απόστολος Καρδάρας από την Πάτρα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ελληνικό ραδιοσταθμό Symban World Radio του Σίδνεϊ αποκάλυψε τα σχέδια για ένα ταξίδι από την Πάτρα, με ειδικά εξοπλισμένο σκάφος, το οποίο θα διαρκέσει έως και 6 μήνες και θα περιλαμβάνει στάσεις σε λιμάνια της Αιγύπτου, Σαουδικής Αραβίας, Σρί Λάνκα, Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Ινδονησία, Παπούα Νέα Γουινέα, μέχρι τον τελικό προορισμό που είναι το Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Ερωτηθείς από τον παρουσιαστή της εκπομπής «Ράδιο Συνεντεύξεις», κ. Θωμά Τσαμούρα τα αίτια ενός τόσου μεγάλου και επικίνδυνου ταξιδιού, ο κ. Καρδάρας υπογράμμισε «...προκειμένου να αναδείξουμε την Ελληνικότητα της Μακεδονίας αλλά και να αποδείξουμε τι μπορούν να κάνουν οι ‘Ελληνες όταν είναι ενωμένοι, αποφασίσαμε με τους συνεργάτες μου να κατασκευάσουμε ένα σκάφος κλειστού τύπου προκειμένου να κάνουμε την διάπλευση από την Πάτρα στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας...»!

Αξίζει να σημειωθεί ότι την κατασκευή του σκάφους ανέλαβε το Πανεπιστήμιο Πατρών με το ναυπηγικό τμήμα των ΤΕΙ Αθηνών. Το σκάφος θα είναι εξοπλισμένο με ειδικά ηλιακά πάνελ που θα παράγουν ρεύμα για την λειτουργία των μηχανημάτων, θα διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους για τρόφιμα και εξοπλισμό καθώς και μια δεξαμενή νερού 420 λίτρων. Επίσης θα υπάρχει ραδιοτηλέφωνο πάνω στο σκάφος με το οποίο ο κ. Καρδάρας θα μπορεί να έρχεται σε επαφή με την ομάδα υποστήριξης καθώς και με τις Ελληνικές πρεσβείες στα λιμάνια που θα επισκέπτεται.

Οικογενειάρχης και πατέρας τριών κοριτσιών ο κ. Καρδάρας είπε ότι «βλέπουμε όλα αυτά τα χρόνια την προσπάθεια των Σκοπιανών να αμφισβητούν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και επειδή βλέπουμε ότι δεν υπάρχει κάτι μεγαλύτερο που θα μπορούσε να συγκινήσει την κοινή γνώμη αποφασίσαμε με τους συνεργάτες μου να πραγματοποιήσουμε αυτό το ταξείδι για να αποδείξουμε ότι εμείς μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας και μπορούμε να αναδείξουμε αυτό που άλλοι δεν μπορούν».

Ερωτηθείς γιατί επιλέχτηκε ραδιοσταθμός της Αυστραλίας για την ανακοίνωση του ταξιδιού και συγκεκριμένα του Symban World Radio, είπε ότι «δεν το ανακοινώσαμε εδώ στην Ελλάδα ακόμη γιατί βρισκόμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας. Θεωρήσαμε ότι οι πρώτοι που θα έπρεπε να το μάθετε είναι εσείς εκεί στην Αυστραλία. Επιλέξαμε το Ράδιο Σύμπαν γιατί εκπέμπει σε παγκόσμια κλίμακα και εσείς έχετε τον τρόπο να το μεταδώσετε στον πανταχού κόσμο».

Το ταξίδι είναι να ξεκινήσει τον Ιούνιο από την Πάτρα και να διαρκέσει μεταξύ 5 έως 6 μήνες, λαμβάνοντας υπ' όψη τις καιρικές συνθήκες που θα αντιμετωπιστούν στην διαδρομή. Σύμφωνα με τον ίδιο, η 38χρονη πείρα ως ναυτικός, και ο λεπτομερής προγραμματισμός για το ταξίδι είναι αυτά τα στοιχεία που τον κάνουν να αισιοδοξεί ότι η προσπάθεια θα έχει αίσιο τέλος.

Στο μεταξύ, εκμεταλλεύοντας την δυνατότητα της επικοινωνίας που θα διαθέτει το σκάφος, ο ραδιοσταθμός SYMBAN της Αυστραλίας ανέλαβε να ενημερώνει τους ακροατές του για την εξέλιξη του ταξιδιού με ανταποκρίσεις που θα μπορεί να κάνει με τον κ. Καρδάρα δια μέσου ραδιοτηλεφώνου! Ερωτηθείς τι θα απογίνει το σκάφος μετά την άφιξή του στην Αυστραλία, ο κ Καρδάρας εξέφρασε την επιθυμία του να δωριθεί σε κάποια έκθεση για να μπορεί να το βλέπει και η μεταγενέστερη γενιά!

 Πηγή: dete (zougla)

1 σχόλιο

  1. Εμμανουήλ Μπαρμπόπουλος29 Ιανουαρίου 2012 στις 10:40 π.μ.

    Συγκινητική η προσπάθεια του Κ Καρδάρα και των συνεργατών του για την ανάδειξη της Ελληνικότητας της Μακεδονίας.
    Ο Ιστιοπλοϊκός όμιλος Χανίων συμπαρίσταται στο τολμηρό αυτό εγχείρημα και θα ήταν τιμή και μεγάλη μας χαρά να τον φιλοξενήσουμε στην πόλη μας , πριν το μεγάλο του ταξίδι.
    Καλές Θάλασσες Απόστολε....
    Εμ Μπαρμπόπουλος
    Πρόεδρος Ι.Ο.Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.