Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΤΟ 2014 ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ!

Η κυβέρνηση της Βρετανίας πρόκειται να δώσει στη Σκοτία τη δυνατότητα να αποφασίσει με δημοψήφισμα αν θα ανεξαρτητοποιηθεί ή όχι αίροντας ό...


Η κυβέρνηση της Βρετανίας πρόκειται να δώσει στη Σκοτία τη δυνατότητα να αποφασίσει με δημοψήφισμα αν θα ανεξαρτητοποιηθεί ή όχι αίροντας όλα τα σχετικά νομικά εμπόδια, καλεί ωστόσο τη Σκοτία να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις της.

Από την πλευρά της η ημιαυτόνομη σκωτσέζικη κυβέρνηση, στην οποία επικρατεί το Σκοτσέζικο Εθνικό Κόμμα (SNP), επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να προχωρήσει στο δημοψήφισμα το φθινόπωρο του 2014.

Η Σκοτία έγινε μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου την 1η Μαΐου 1707 μετά από μακρά περίοδο αντιπαραθέσεων και πολέμων.

Ωστόσο η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον έχει καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμεί τη διάσπαση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η σχετική πρόταση θα ολοκληρωθεί εντός των ημερών και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ενώ άλλη μία διαβούλευση έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία της κυβέρνησης Συντηρητικών-Φιλελεύθερων.

Παραταύτα, ο επικεφαλής του SNP στο βρετανικό Κοινοβούλιο κατηγόρησε την κυβέρνηση για το ότι προσπαθεί να υπαγορεύσει τους όρους, το ερώτημα και την ημερομηνία του δημοψηφίσματος. Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και η υφυπουργός για τα θέματα Σκοτίας, Νίκολα Στάρτζεον, παρά την άρνηση του πρωθυπουργού ότι επιδιώκει την παρέμβαση.

Άλλο ένα σημείο τριβής είναι η επιθυμία του SNP να συμμετέχουν στην ψηφοφορία και ανήλικοι άνω των 16 ετών. defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.