Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΤΩΠΟ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Η.Β.: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Μείωση φοιτητικής χορηγίας: Όχι στην υποθήκευση του μέλλοντος της κυπριακής νεολαίας Λονδίνο, 13 Δεκεμβρίου 2011 Σε στοχευμένη παροχή της...

Μείωση φοιτητικής χορηγίας: Όχι στην υποθήκευση του μέλλοντος της κυπριακής νεολαίας
Λονδίνο, 13 Δεκεμβρίου 2011


Σε στοχευμένη παροχή της φοιτητικής χορηγίας θα προχωρήσει η «φιλολαϊκή» κυβέρνηση Χριστόφια, αφού αδύναμη να βγάλει την κυπριακή οικονομία έξω από την οικονομική κρίση, της έχουν φταίξει ακόμα και οι φοιτητές. Συγκεκριμένα, μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 11 Νοεμβρίου 2011 για στοχευμένη παροχή φοιτητικής χορηγίας και επιδόματος τέκνου στη βάση εισοδηματικών κριτήριων, η Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να επικυρώσει αύριο στις 14 Δεκεμβρίου 2011 και το σχετικό νομοσχέδιο. Δυστυχώς, όλα τα υπόλοιπα αντιπολιτευόμενα κόμματα, αν και έχουν εκφράσει κάποιες μικρές διαφωνίες για το εν λόγω νομοσχέδιο, κανένα δεν τάχθηκε ενάντια στη στοχοποίηση και μείωση της φοιτητικής χορηγίας.

Από τις πρώτες περικοπές στη λίστα της «φιλολαϊκής» Κυβέρνησης, βρίσκεται η φοιτητική χορηγία και το επίδομα τέκνου! Οι δύο αυτές κοινωνικές παροχές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για κάθε οικογένεια και για κάθε νέο της Κύπρου. Από τη μία, η μείωση της φοιτητικής χορηγίας στερεί το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε Κύπριου νέου για μόρφωση, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του λόγω των ακριβών διδάκτρων και του γενικότερου κόστους ζωής. Η φοιτητική χορηγία αποτελεί κεκτημένο των Κύπριων φοιτητών, και ιδιαίτερα των ξενιτεμένων, για τους οποίους ενώ το ίδιο το κράτος αδυνατεί να παράσχει θέση σε ανώτερο και ανώτατο εκπαιδευτικό επίπεδο, έρχεται τώρα να του περικόψει και τη μοναδική κρατική βοήθεια που του παρείχε! Από την άλλη, η μείωση του επιδόματος τέκνου στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες δυσχεραίνει την οικονομική βιωσιμότητα των οικογενειών και πλήττει ανεπανόρθωτα την κοινωνική ισότητα, ιδιαίτερα ανάμεσα στη νεολαία, αλλά και τον κοινωνικό ιστό, σε μια περίοδο με υπαρκτό πρόβλημα υπογεννητικότητας.

Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου αντιτάσσεται με τον πιο έντονο τρόπο στη στοχευμένη παροχή της φοιτητικής χορηγίας και του επιδόματος τέκνου και, παράλληλα, καλεί όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους και να καταψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο. Το Κίνημά μας αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα στην οποία διέρχεται η κυπριακή οικονομία, αλλά δε θεωρεί σε καμία περίπτωση ότι θα πληρώσουν το τίμημα οι φοιτητές και οι νέοι, το μέλλον αυτού του τόπου. Η οικονομική εξυγίανση του κράτους θα ‘ρθει με περικοπές που θα μειώσουν ουσιαστικά τα έξοδα του κράτους και με μέτρα ανάπτυξης που θα αυξήσουν τα έσοδά του. Όχι με την υποθήκευση του μέλλοντος της κυπριακής νεολαίας.

Γραφείο Τύπου
ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.