Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς ρεύμα εξακολουθούν να παραμένουν αρκετοί οικισμοί και χωριά στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα λόγω της κακοκαιρίας. Πρόκειται για είκ...


Χωρίς ρεύμα εξακολουθούν να παραμένουν αρκετοί οικισμοί και χωριά στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα λόγω της κακοκαιρίας.

Πρόκειται για είκοσι οικισμούς και απομακρυσμένα χωριά στα Ιωάννινα, 20 στην Καρδίτσα ενώ χωρίς ηλεκτροδότηση παραμένουν και ορεινά χωριά της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας.

Τη δεύτερη μέρα του χιονιά στα ορεινά του νομού Καρδίτσας η νέα ποσότητα του χιονιού δεν ξεπέρασε τα 10 εκατοστά, ωστόσο παρέμεινανκάποια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε ορισμένα χωριά του νομού.

Από το πρωί τα συνεργεία της Περιφέρειας καθαρίζουν τους δρόμους στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο, κάνοντας διαπλάτυνση στους δρόμους και ρίχνοντας σε όσα σημεία απαιτείται αλάτι για να αποφευχθεί η παγοποίηση τις επόμενες ημέρες που θα επικρατήσουν ακόμα χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν για δεύτερο 24ωρο στην ηλεκτροδότηση σε 17 χωριά των Δήμων Καρδίτσας και Αργιθέας. Οι τεχνικοί της ΔΕΗ καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να επιδιορθώσουν τις βλάβες που υπάρχουν ώστε να επαναφέρερουν τον ηλεκτρισμό στα νοικοκυριά που παράλληλα θα επιτρέψει στους κατοίκους να ζεστάνουν τα σπίτια τους καθώς σε πολλές περιπτώσεις η θέρμανσή τους είναι σε άμεση εξάρτηση με την ύπαρξη ηλεκτρισμού.

Διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω χιονόπτωσης υπάρχει:
Σε 10 τοπικές κοινότητες του Δήμου Αργιθέας, Ανθηρό, Ανατολικής Αργιθέας, Ελληνικά, Καληκώμη, Πετρωτό, Βλάσιο, Κουμπουριανά, Πετρίλο, Πετροχώρι και Στεφανιάδα.

Σε 7 τοπικές κοινότητες του Δήμου Καρδίτσας, Καροπλέσι, Γιαννουσέικα, Αμάραντος, Σαραντάπορο, Μολόχα, Καταφύγι, Καρβασαρά.

Σε ότι αφορά την ηλεκτροδότηση στα χωριά του Δήμου Αργιθέας συνεργείο της ΔΕΗ έχει κατευθυνθεί στην περιοχή του Τυμπάνου για να εντοπίσει την βλάβη και να προχωρήσει στηνν επιδιόρθωσή της.

Σε ότι αφορά την επιδιόρθωση της βλάβης στα χωριά του Δήμου Καρδίτσας το συνεργείο της ΔΕΗ είναι ήδη σε διαδικασία αποκατάστασης και προβλέπεται μέχρι νωρίς το μεσημέρι να έχει αποκατασταθεί η βλάβη.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ το αργότερο μέχρι την Κυριακή θα έχει δοθεί ρεύμα σε όλους.

Στο μεταξύ, εκχιονιστικά επιχειρούν από το πρωί προκειμένου να ανοίξει η Εγνατία Οδός στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Ήπειρο, στη θέση Καλαμιές. Η κυκλοφορία γίνεται από τις παρακαμπτήριες οδούς Κοίλων – Κοζάνης και Βατερού – Ξηρολίμνης.

Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη, από Βόλο για Σποράδες ενώ κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Πρίνου-Καβάλας λόγω των θυελλωδών ανέμων 8 και 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Αστυνομίας στην Εγνατία οδό, από Α/Κ Καλαμάς έως Α/Κ Κοίλων και στο ρεύμα προς Θεσ-νίκη, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία. Στο ρεύμα προς Γρεβενά από Α/Κ Κοίλων προς Α/Κ Καλαμιάς η κυκλοφορία δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη. Στην Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών, πλησίον του Α/Κ Καλαμιάς, μόνο στο ρεύμα προς Γρεβενά, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια.

Ο απεγκλωβισμός οδηγών και επιβατών από κομμάτι της Εθνικής Οδού Κοζάνης - Γρεβενών πλησίον του Α/Κ Καλαμιάς ολοκληρώθηκε.

Συνεχίζουν να επιχειρούν εκχιονιστικά μηχανήματα για απομάκρυνση χιονιού.

Με απόφαση του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνση Κοζάνης, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από Α/Κ Σιάτιστας έως Α/Κ Πολυμύλου.

Σε ισχύ τέθηκε από το απόγευμα, απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Επίσης δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις γραμμές Πρίνου-Καβάλας και Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης.

Το λιμενικό σώμα καλεί όσους πρόκειται να ταξιδέψουν πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία. (newsbeast)

-------------------------


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.