Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΤΑΝ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΣΙ...

Η οργιάζουσα διπλωματία Νταβούτογλου έφθασε έως τους Απάτσι και τους Σιού! Η Τουρκία επιδιώκει να καταστεί προνομιακά «εταίρος» των ιθαγενών...

Η οργιάζουσα διπλωματία Νταβούτογλου έφθασε έως τους Απάτσι και τους Σιού! Η Τουρκία επιδιώκει να καταστεί προνομιακά «εταίρος» των ιθαγενών Ινδιάνων στις ΗΠΑ! Αυτό αναφέρει από το Λονδίνο η πολύ καλά ενημερωμένη αναλύτρια επί του κυπριακού Φανούλα Αργυρού. Ενώ Ελλάδα και Κύπρος δεν ξέρουν που βρίσκονται πολιτικώς και οικονομικώς, η Τουρκία εργάζεται πυρετωδώς σε πολλά επίπεδα, εις βάρος του Ελληνισμού. Η τελευταία της προσπάθεια λοιπόν, είναι να καταστεί προνομιακός εμπορικός εταίρος των ιθαγενών Ινδιάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πιό λεπτομερώς: Στις 17 Νοεμβρίου 2011, έλαβε χώρα στην Επιτροπή Φυσικών Πόρων της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, μια εκτενής συζήτηση για το θέμα αυτό, όπου έγιναν και έντονες αναφορές για την συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή στην Κύπρο και οι οποίες για ακατανόητους λόγους αγνοήθηκαν πλήρως από τα ΜΜΕ και τους ανταποκριτές.
Πιο συγκεκριμένα, η Τουρκία εδώ και δύο χρόνια κατάφερε να αναπτύξει στις ΗΠΑ μια μοναδική σχέση μεταξύ των φυλών των ιθαγενών Ινδιάνων, με αποτέλεσμα αμφότερες οι πλευρές να προωθούν μια νέα σχέση. Έτσι, προωθήθηκε στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων το ψήφισμα HR 2362 που αφορά στο εμπόριο των ιθαγενών Ινδιάνων και που για πρώτη φορά μπάζει μέσα με προνομιακή επιλογή μόνο την Τουρκία. Οι τουρκικές εμπορικές εταιρείες, αποκτούν αποκλειστική πρόσβαση για εμπορικές σχέσεις με τις φυλές αυτές στις ΗΠΑ.

Φιλέλληνες βουλευτές, όπως οι John Sarbanes, Frank Pallone, Nikki Tsongas, Grace Napolitano και John Duncan, παρέθεσαν σωρεία αντιρρήσεων για την ειδική προτίμηση προς την Τουρκία, αναφερόμενοι στις διαχρονικές μέχρι σήμερα παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία, την γενοκτονία των Αρμενίων την οποία ακόμα αρνείται να αναγνωρίσει, την συνεχιζόμενη για δεκαετίες κατοχή της Κύπρου, εκτός του ότι, και όπως έχει γραφτεί το νομοσχέδιο, φαίνεται να παραβιάζει και υφιστάμενους νόμους εμπορίου του Διεθνούς Οργανισμού Εμπορίου και άλλες διεθνείς συμβάσεις.

Ο βουλευτής Σαρπάνης, επιπλέον κατέθεσε επισήμως και επιστολές που έλαβε εναντίον του νομοσχεδίου από το Αμερικανικό Ελληνικό Συμβούλιο Καλιφόρνιας, το Αρμενικό Συμβούλιο Αμερικής, την Ελληνοαμερικανική οργάνωση ΑΧΕΠΑ, την ΠΣΕΚΑ (την Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα), την Ομοσπονδία Κυπρίων Αμερικής, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Αμερικής, και την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Αμερικής.

Μιλώντας εναντίον του νομοσχεδίου, ο βουλευτής και φίλος της Κύπρου Frank Pallone είπε ότι «...η Τουρκία δεν ενεργεί προς τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών», και σημείωσε ότι η Τουρκία μπλόκαρε οικονομική μελέτη για την Κύπρο και το Ισραήλ. Η βουλευτής Νίκκι Τσόνγκας συμφώνησε με όλα όσα πρόβαλε ο Τζόν Σαρμπάνης και επανέλαβε την ανησυχία της για την ιδιαίτερη προτίμηση προς μία ειδικά χώρα, την Τουρκία, ο δε βουλευτής Dale Kildee πρόβαλε την ανησυχία του κατά πόσο λήφθηκε συμβουλή από το Στέιτ Ντεπάρτμεντ για κάτι τέτοιο και εισηγήθηκε όπως η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων έχει την ευκαιρία να αναθεωρήσει το σχετικό νομοσχέδιο.


ΦΩΤΟ: ''HellasOnTheWeb'' / http://www.elkeda.gr

-----------------------------------


1 σχόλιο

  1. Μην στεναχωριέστε! Εμείς είμαστε φίλοι με τους καουμπόιδες! Να ναι καλά ο Γιωργάκης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.