Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΑΜΑΣΟΥ ΗΣΑΪΑ: ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ!

Από συνέντευξη του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα (Κύπρου). Η ερώτηση αφορά τις εκλογές Μητροπολίτη Κερύνειας... Έντονο το ενδιαφ...


Από συνέντευξη του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα (Κύπρου). Η ερώτηση αφορά τις εκλογές Μητροπολίτη Κερύνειας...


Έντονο το ενδιαφέρον σας για τις εκλογές στην Κερύνεια και εκπλήσσει…  

Οφείλεται στο ότι η μητέρα μου κατάγεται από τον Καραβά και συγκεκριμένα από την πολύ μεγάλη οικογένεια Φραντζέσκου.

Τον πάππο μου τον σκότωσαν οι Τούρκοι μέσα στο σπίτι του στον Καραβά και εγώ μετά από τόσα χρόνια, το δισέγγονό του, έκανα την κηδεία του.

Ήταν αγνοούμενος και προσφάτως έκανα την κηδεία του και τον έθαψα στο Επισκοπειό για να τον έχω δίπλα μου, να του ανάβω την καντήλα του
.

Είμαι πολύ συνδεδεμένος με την Κερύνεια, μεγάλωσα μέσα στην Αδούλωτη Κερύνεια, ήμουν μέλος της χορωδίας, στα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια ήμουν ενεργό μέλος.

Δεν είναι μυστικό ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα εθνικόφρων με τη σωστή έννοια του όρου, ότι αγαπώ το έθνος μου, την πατρίδα μου, την ιστορία μου, τη σέβομαι και δεν θέλω να συμβιβαστεί η ελληνική ιστορία της Κερύνειας με κανένα σχέδιο.

Θέλω οι άνθρωποι να γυρίσουν στα σπίτια τους, στις περιουσίες τους και να μην είναι άνθρωποι δευτέρας κατηγορίας.

Μέσα μου, το «δεν ξεχνώ» είναι μια ιερά υπόθεση και μεγαλύτερος οραματισμός μου είναι να αξιωθώ να λειτουργήσω ως κληρικός εκεί που με βάφτισε ο παππούς μου, στη Λάμπουσα στην Αχεροποίητο.

Είναι πόθος και στόχος ζωής.


Γι’ αυτό με ενδιαφέρει ο καλύτερος να γίνει Μητροπολίτης Κερύνειας και όποιος και αν είναι αυτός, από μένα θα έχει συμπαράσταση και μια φοβερή υποστήριξη.

---------------
Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του Ελληνόψυχου Μητροπολίτη ΕΔΩ

1 σχόλιο

  1. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΦΥΛΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.