Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΛΛΗΝΙΔΑ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΙΕΝΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ

Την Ελληνίδα νέα αντιδήμαρχο και αναπληρώτρια κυβερνήτη του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Βιέννης, Μαρία Βασιλάκου, τίμησε ο Ελληνισμός της Αυ...

Την Ελληνίδα νέα αντιδήμαρχο και αναπληρώτρια κυβερνήτη του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Βιέννης, Μαρία Βασιλάκου, τίμησε ο Ελληνισμός της Αυστρίας, με λαμπρή εκδήλωση στο Δημαρχείο της αυστριακής πρωτεύουσας, που διοργάνωσε η «Αυστροελληνική Εταιρεία» και στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της δημόσιας ζωής της Αυστρίας, ανάμεσά τους αρκετοί πολιτικοί, εκατοντάδες μέλη της Ομογένειας και πολλοί φίλοι της Ελλάδας.

Η εκδήλωση συνέπεσε με τη συμπλήρωση 100 ημερών από την ανάληψη των καθηκόντων της Ελληνίδας αρχηγού του Πρασίνων , ως πρώτη μη αυστριακής καταγωγής αντιδήμαρχος και αναπληρώτρια κυβερνήτης στην μακραίωνη ιστορία της Βιέννης.

Στην εκδήλωση τιμής, τη Μαρία Βασιλάκου παρουσίασε στο κοινό και καλωσόρισε στον χαιρετισμό της η πρόεδρος της Αυστροελληνικής Εταιρείας, Μαρία Μαυρομιχάλη-Μποτς, ενώ, εκπροσωπώντας τον απουσιάζοντα δήμαρχο και κυβερνήτη Μίχαελ Χόιπλ, ο ελληνικής καταγωγής δημοτικός σύμβουλος και μέλος της τοπικής Βουλής της Βιέννης, Χάνες Χάρβανεκ, σε ομιλία του εξέφρασε την ξεχωριστή τιμή και χαρά να υποδέχεται μια Ελληνίδα με αυτή την εντυπωσιακή πολιτική σταδιοδρομία.

Το σημαντικό γεγονός της ανάδειξης της τιμώμενης, μιας μη γεννημένης στη Βιέννη «μετανάστριας» πρώτης γενιάς, στα υψηλά πολιτικά αξιώματα σε μια πρωτεύουσα όπως η Βιέννη με τη μεγάλη διεθνή αίγλη, επισήμανε η κεντρική ομιλητής της εκδήλωσης, καθηγήτρια της έδρας Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Βιέννης, Μαρία Στασινοπούλου, η οποία ανέπτυξε γενικότερα τη σημασία της θέσης και του ρόλου των μεταναστών και της ένταξής τους σε μια νέα κοινωνία.

Ειδικό ντοκιμαντέρ της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης, που προβλήθηκε στη συνέχεια, παρουσίασε το πορτρέτο της Ελληνίδας πολιτικού, δίνοντας βάρος στα πρώτα βήματά της στην πολιτική, από τη δραστηριοποίησή της στο αυστριακό φοιτητικό κίνημα και το πέρασμά της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως πολιτικός των Αυστριακών Πρασίνων και στη συνέχεια την ανάδειξή της σε επιτελικές θέσεις και στην αρχηγία της σημαντικότερης οργάνωσής τους, της Βιέννης. — με

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.