Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο "ΜΗΤΣΟΣ Η ΦΩΝΗ" ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙ... ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!

"Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Β/θμιας εκπαίδευσης Βέροιας τιμά την επέτειο των γεγονότων του Πολυτεχνείου. Συζητάμε συντροφι...

"Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Β/θμιας εκπαίδευσης Βέροιας τιμά την επέτειο των γεγονότων του Πολυτεχνείου. Συζητάμε συντροφιά με το Δημήτρη Παπαχρήστο, αρθρογράφο, συγγραφέα και εκφωνητή του ραδιοφωνικού σταθμού των εξεγερμένων φοιτητών του Πολυτεχνείου, για τα δραματικά γεγονότα της 17ης Νοέμβρη 1973, τον ηρωϊκό αγώνα των φοιτητών και το νόημα που αποκτά στις σημερινές συνθήκες.ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ 2011, ώρα 7.00 μ.μ. ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ (απέναντι από τη Λέσχη Αξιωματικών Βέροιας)".


Για όσους δεν θυμάστε τον "Μήτσο την φωνή", ο "Στόχος" έγραφε στις 29 Οκτωβρίου 2009:


"Στην Ελλάδα μπορεί η εξουσία να εναλλάσσεται απο τους "μπλε" στους "πράσινους" και τούμπαλιν, αλλά μόνη... σταθερή αξία παραμένει το καθεστώς των αριστερών. Που έχει τη δύναμη ακόμη και να "ξηλώνει" τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας! Αυτό ακριβώς συνέβη πριν λίγες μέρες, με αφορμή την προσαγωγή του Μήτσου, της "φωνής του Πολυτεχνείου". Και εξηγούμαστε... Την προηγούμενη εβδομάδα σε πολυχώρο των Εξαρχείων πραγματοποιούνταν παρουσίαση του βιβλίου του Μήτσου Παπαχρήστου -της "φωνής"- ο οποίος εκτός όλων των άλλων προτερημάτων του είναι και ποιητής. Λίγη ώρα πριν μια ομάδα νεαρών αναρχικών είχε επιτεθεί με πέτρες και άλλα αγαπημένα τους "αντικείμενα" κατά δύναμης Αστυνομικών. Κατά την καταδίωξη και γνωρίζοντας ότι σε χώρο των Εξαρχείων πραγματοποιούνταν η προαναφερόμενη παρουσίαση, με παρευρισκομένους στελέχη "της αριστεράς και της προόδου" και του Αλέξη Τσίπρα ακόμη, έτρεξαν να κρυφτούν εκεί. Και τότε οι... αγωνιστές της Κουμουνδούρου έβαλαν τα στήθη τους μπροστά. Σκηνές απείρου κάλους έλαβαν χώρα έξω απο το σημείο της παρουσίασης, με διάφορα γεροντοφρικιά να επιτίθενται φραστικά και προκλητικά στις Αστυνομικές Δυνάμεις, που είχαν σπεύσει και τους συμπεριφέρονταν με πλήρη σεβασμό και δεν τους ακούμπησαν στιγμή... Ξαφνικά μέσα απο το πλήθος πετάγεται και ο Μήτσος, προβαίνοντας σε ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ κατά Αστυνομικού οργάνου. Η απάντηση φυσικά ήταν η προσαγωγή του, όπως θα συνέβαινε σε κάθε ανάλογη περίπτωση.Εκτός και αν ο Μήτσος και όλοι όσοι συμμετείχαν στο Πολυτεχνείο είναι πολίτες α κατηγορίας και δεν υπόκεινται στους ίδιους με εμάς τους... ταπεινούς, νόμους. Μια φωνή προοδευτικάριας απο το βάθος ακουγόταν να λέει: "Στο Μήτσο τον Παπαχρήστο ρε τα κάνετε αυτά;". Ενώ ένας άλλος φώναζε "ούτε η χούντα δεν έκανε έτσι"! Αποδυναμώνοντας όμως, με την αυθόρμητη αυτή φράση του, όσα λένε δεκαετίες τώρα οι "επαναστάτες και αγωνιστές της μεταπολίτευσης", για όσα τράβηξαν απο την "χούντα", απο το καθεστώς δηλαδή της 21ης Απριλίου! Αρσακειάδες προφανώς θεωρούν την Αστυνομία της Επταετίας, σε σύγκριση με τη σημερινή και αυτό και μόνο το συμπέρασμα λέει πολλά για τα παραμύθια που συνεχίζουν να πιπιλίζουν ορισμένοι προκειμένου να φανούν στα μάτια των νεώτερον "ήρωες" και να εξαργυρώσουν τον "ηρωισμό" τους καταλλήλως! Η κατάληξη αυτής της προσαγωγής ήταν το "ξήλωμα" του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, Βασίλη Τσιατούρα! Και η δημόσια συγνώμη του αδέκαστου υπουργού ΠΡΟΠΟ, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη! Ο οποίος δεν έμεινε μόνο στην... συγνώμη, αλλά παριστάνοντας και τον εισαγγελέα, διέταξε να αφεθεί ελεύθερος και ας επισύρει ποινή 12μηνη η πράξη του, που αντιστοιχεί σε επίθεση κατά αστυνομικού οργάνου. Ο δε Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας με συνοπτικές διαδικασίες πήγε σπίτι του...."

------------------------------------



2 σχόλια

  1. "Δημήτρης Παπαχρήστου & Δημήτρης Παπαγεωργίου. Καμαρώστε ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑ Χρυσοχοϊδη ... με διαφορά 3 μηνών"

    Στις φωτογραφίες παρακολουθούμε καρέ-καρέ τον κύριο Παπαχρήστου Δημήτριο να προσπαθεί να βγάλει το κράνος από τον αστυνομικό:

    http://antiparakmi.blogspot.com/2010/01/3.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.