Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ ΣΤΗ ΔΕΣΦΙΝΑ... ΚΑΛΕΙΤΕ Ο ΔΕΣΦΙΝΙΩΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ!

(Το βράδυ θα το βρείτε και ρεπορτάζ στα κανάλια... αφού τους δώσαμε την ιδέα!) Το πιο νόστιμο κοντοσούβλι γίνεται από προβατίνα, ειδι...



(Το βράδυ θα το βρείτε και ρεπορτάζ στα κανάλια... αφού τους δώσαμε την ιδέα!)



Το πιο νόστιμο κοντοσούβλι γίνεται από προβατίνα, ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι, γίνονται όμως και άλλα κρέατα αρκετά νόστιμα όπως αρνί, κατσίκι, κοτόπουλο και χοιρινό στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Για έξι άτομα χρειαζόμαστε :
3 κιλά κρέας μερίδα ’’καπάκι’’ κομμένο σε κομματάκια 5×5 εκατοστά περίπου
Αλάτι και ρίγανη όπου οι ποσότητες εξαρτώνται από το χέρι του ψήστη (λέγεται ότι ο μάγειρας γίνεται, ο ψήστης γεννιέται)
2 σούβλες μήκους 1,2 μέτρα περίπου η κάθε μια

Ανάβουμε φωτιά με αρκετά ξύλα, κλήματα ή κάρβουνα. Θα χρειαστείτε:

Περίπου 5 εκατοστά κάρβουνα (θράκα) καθ όλο το μήκος της σούβλας και θα υπολογίσετε περίπου μισή ώρα για να είναι έτοιμη η φωτιά.

Σουβλίστε το κρέας βάζοντας ανακατεμένους μεζέδες με ξύγκι και ψαχνό ,χωρίς να τους πιέζετε, αρκεί να ακουμπά ο ένας πάνω στον άλλον

Στην συνέχεια αφού απλώσετε τη φωτιά κατά μήκος της περιοχής που θα τοποθετήσετε τις σούβλες ,τις βάζετε επάνω και τις γυρνάτε συνεχώς.

Μετά από 20 περίπου λεπτά και όταν το κρέας θα φαίνεται εξωτερικά ότι κοντεύει να ψηθεί, απομακρύνεται μία - μία τις σούβλες από τη φωτιά και με ένα χασαπόχαρτο περιστρέφετε τους μεζέδες επάνω στη σούβλα και τις ξαναβάζετε επάνω στη φωτιά για λίγη ώρα ακόμη.

Συνοδεύεται με σαλάτες εποχής, πατάτες τηγανιτές, τυρί φέτα πικάντικη Δεσφίνας και μποροβίκο, αν έχετε την τύχη να υπάρχουν και μπακλαβάδες, θα έχετε πετύχει το τέλειο γεύμα.

ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΣΦΙΝΙΩΤΙΚΟ ΜΠΑΚΛΑΒΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ, ΦΥΛΛΑ, ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΑ ΣΑΛΩΝΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΑΡΝΙΑ... ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΕΣΦΙΝΑ ΨΗΝΟΥΝ! ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑ ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙΑ!!!

------------------------------------



1 σχόλιο

  1. xaxax wraio--plaka -plaka aste tin syntagh na tin antigrapsoume panta oneireBomoun kontosouBlia kai mpaklaBades edw sto ekswteriko...
    G Amelethtos (Byzantinos)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.