Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ... ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΛΛΑΔΑ!

Είναι 1η Νοεμβρίου 1940... Ο Υπολοχαγός Αλέξανδρος Διάκος, από την ιταλoκρατούμενη Δωδεκάνησο, επιτιθέμενος με το λόχο του κατά του υψώματ...

Είναι 1η Νοεμβρίου 1940...

Ο Υπολοχαγός Αλέξανδρος Διάκος, από την ιταλoκρατούμενη Δωδεκάνησο, επιτιθέμενος με το λόχο του κατά του υψώματος Τσούκα της Πίνδου, πέφτει ηρωικά μαχόμενος. Είναι ο πρώτος Έλληνας αξιωματικός του Στρατού Ξηράς, που σκοτώνεται κατά τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο.

Την ίδια μέρα ξεκινάνε σφοδροί αεροπορικοί βομβαρδισμοί σε όλη την Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη βομβαρδίζεται τέσσερις φορές από ιταλικά αεροσκάφη. Επίσης την ίδια μέρα βομβαρδίζονται η Κέρκυρα, το Μέτσοβο, η Καστοριά, η Λάρισα, η Θήβα, ο Πειραιάς, ο Ναύσταθμος της Σαλαμίνας, ο Ισθμός της Κορίνθου, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και η Σούδα. Στη διάρκεια των βομβαρδισμών της ημέρας αυτής συμμετέχουν 169 ιταλικά αεροσκάφη.

1 σχόλιο

  1. Αιωνία η μνήμη του Ήρωα. Τέτοιο φωτεινό παράδειγμα φιλοπατρίας και αυτοθυσίας και είναι άγνωστο στα (περισσότερα) Ελληνόπουλα. Ας μην ξεχνάμε και τον έφεδρο ανθυπολοχαγό Ντάσκα τον υποδιοικητή του Λόχου του Διάκου και απόγονο του αγωνιστή του 21 Βλαχάβα που σκοτώθηκε στο ίδιο ύψωμα την ίδια μέρα ευθύς μόλις ανέλαβε την διοίκηση του λόχου μετά την απώλεια του Διάκου. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ σε όλα τα Ελληνόπουλα που έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών η και σακατεύτηκαν για πάντα στον τίμιο του Έθνους αγώνα 40-41.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.