Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

THΣ ΠΟΠΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΛΟΙ ΖΗΤΑΝΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΜΠΑΚΗ... ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ e-evros.gr  Έσπασε τα κοντέρ σε facebook και blogspots το περίφημο πλέον β...


ΟΛΟΙ ΖΗΤΑΝΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΜΠΑΚΗ... ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ e-evros.gr 

Έσπασε τα κοντέρ σε facebook και blogspots το περίφημο πλέον βίντεο με το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης να μιλάει για τη δυνατότητα της Θράκης να σταθεί ακόμη και ως «ανεξάρτητο κράτος».

Εμείς θα επιχειρήσουμε μια ψύχραιμη προσέγγιση.
Οι δηλώσεις αυτές είναι μέρος από την ομιλία του κυρίου Λαμπάκη στην τελευταία εκδήλωση του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης έκανε αυτές τις δηλώσεις, εμφανώς απροετοίμαστος, πράγμα που συνηθίζουν οι νομικοί που είναι απόλυτα σίγουροι για την ευχέρειά τους στον προφορικό λόγο και στην παράθεση επιχειρημάτων. Αυτή η σιγουριά μπορεί να οδηγήσει ένα δικηγόρο σε φραστικούς ακροβατισμούς, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να χάσει την υπόθεση του πελάτη του. Όμως η ίδια σιγουριά μπορεί να οδηγήσει έναν πολιτικό να χάσει τη δική του, προσωπική υπόθεση.

Όσο κι αν προσπαθούν τις τελευταίες ώρες συνεργάτες και υποστηρικτές του κυρίου Λαμπάκη να «στρογγυλέψουν» και να δικαιολογήσουν τα λεγόμενά του στα διάφορα sites, οι ουσιώδεις εντυπώσεις μένουν.
Ας δεχθούμε ότι άλλο ήθελε να πει και άλλο είπε.
Ας δεχθούμε ότι αναφερόταν στον κίνδυνο να απομονωθεί η Θράκη λόγω της μόνιμης αδιαφορίας του κεντρικού κράτους.
Ας δεχθούμε ότι όντως ο ίδιος φοβάται μήπως δημιουργηθεί στο μέλλον τέτοιο θέμα και δεν το βλέπει ως λύση για τη Θράκη.

Δεν μπορούμε πάντως να δεχθούμε ότι ένας Θρακιώτης Δήμαρχος μπορεί να λέει δημόσια ότι στο παρελθόν η Θράκη έφτανε μέχρι το ..Μόναχο!
Ούτε ότι «η Θράκη βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πολιτισμούς, ανάμεσα σε δύο ηπείρους, ανάμεσα σε δύο χώρες»!
Η Θράκη έχει το δικό της πολιτισμό, αναπόσπαστο κομμάτι του νεοελληνικού και του μεσαιωνικού ελληνικού πολιτισμού. Στη Θράκη υπάρχουν και μειονοτικοί πληθυσμοί, οι οποίοι έχουν τη δική τους πολιτιστική ταυτότητα, αλλά σαφέστατα δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν συνολικά τον πολιτισμό της περιοχής ως ξεχωριστό και ιδιαίτερο. Άρα η Θράκη δεν βρίσκεται ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς πολιτισμούς.
Για τα άλλα δύο δεν χρειάζονται αναλυτικές εξηγήσεις.
Η Θράκη δεν βρίσκεται «ανάμεσα σε δύο ηπείρους», αλλά ανήκει στην ευρωπαϊκή ήπειρο (γεωγραφικά, πολιτικά και πολιτισμικά).
Η Θράκη δεν βρίσκεται «ανάμεσα σε δύο χώρες» (ως ξεχωριστή χώρα ή περιοχή), αλλά ανήκει στην Ελλάδα.
Ο κύριος Λαμπάκης, ως πολιτικός, αλλά και ως ενεργός πολίτης, γνωρίζει σίγουρα ότι αυτά τα επιχειρήματα χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια από κύκλους της γειτονικής Τουρκίας και από μερίδα της τουρκογενούς μειονότητας της Θράκης, για να στηρίξουν τις απόψεις τους για δημιουργία ανεξάρτητης ή αυτόνομης πολιτικής οντότητας που θα περιλαμβάνει την ελληνική Δυτική Θράκη και τη βουλγαρική Βόρεια Θράκη και όχι βέβαια την τουρκική Ανατολική Θράκη (ασφαλώς ως πρώτο βήμα για μελλοντικές ανακατατάξεις συνόρων).

Ο κύριος Λαμπάκης έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει στη βασιμότητα των επιχειρημάτων του, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του ότι τα ίδια επιχειρήματα χρησιμοποιούνται από κύκλους με αλλότρια συμφέροντα και επιδιώξεις.

Πιστεύουμε ότι σε πρώτη φάση ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης θα πρέπει επίσημα να διαβεβαιώσει ότι οι απόψεις του παρεξηγήθηκαν (διότι σίγουρα δεν διαστρεβλώθηκαν, αφού κυκλοφόρησαν αυτούσιες) και να τις διευκρινίσει αναλυτικά (διότι δεν έχουν όλοι το δικό του διανοητικό επίπεδο και ένας Δήμαρχος οφείλει να λαμβάνει υπόψη όλους τους δημότες του).

Επίσης θα πρέπει να έχει πάντα στο νου του ότι ως απλός πολίτης μπορεί να εκφράζει τις απόψεις του χωρίς να τον ενδιαφέρει ο βαθμός κατανόησής τους από τους υπολοίπους. Ως Δήμαρχος όμως δε μπορεί να πράττει το ίδιο, γιατί δεν εκφράζει μόνο τον εαυτό του, αλλά εκπροσωπεί έναν ολόκληρο Δήμο.

Κλείνοντας, ας κάνουμε άλλη μια υπόθεση εργασίας. Ας υποθέσουμε ότι όλα τα παραπάνω είναι άτοπα και ότι ο κύριος Λαμπάκης όντως πιστεύει πως η Θράκη θα μπορούσε και μόνη της να προχωρήσει στο μέλλον, με διαφορετικά δεδομένα από αυτά που ισχύουν στην υπόλοιπη ελληνική επικράτεια.

Με λίγα λόγια, ας υποθέσουμε ότι ο κύριος Λαμπάκης μπορεί να σκέφτεται πολύ σοβαρά αυτό που «προωθεί» το Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης. Δηλαδή τις ελεύθερες ζώνες συναλλαγών και μάλιστα με αιχμή του δόρατος τη Θράκη, με ό,τι αυτό σημαίνει για το μέλλον.

Αυτήν όμως την παράμετρο, καθώς και τα ιδιαίτερα «αναπτυξιακά» σχέδια εξ Εσπερίας για τη Θράκη, μαζί με τις κατά καιρούς «ιδιαίτερου ενδιαφέροντος» γερμανικές επισκέψεις στην περιοχή μας, θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε με άλλο δημοσίευμά μας…

ΠεΝ 

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ:  ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΡΙΝΕΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ... ΤΩΡΑ... ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΘΡΑΚΗ (ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

4 σχόλια

  1. Ποσο Μ@λ@κας μπορει να ειναι καποιος που ΔΕΝ μπορει να καταλαβει οτι μολις υπογραψει την ανεξαρτησια της Θρακης και πριν κλεισουν το βιβλιο θα τον εχουν πατησει τα τουρκικα τανκς καθισμενο ακομη στην καρεκλα της υπογραφης??

    (μπας και ενοει την υπο κατοχη ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ και τον βριζουμε τζαμπα ?)

    Το καλο ειναι πως αυτος ο ηλιθιος ειναι μονος του .

    Μπιλυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aς μάθει πρώτα να κόβει αποδείξεις για τις υποθέσεις που αναλαμβάνει στο γραφείο του, που επειδή είναι δήμαρχος μεταβιβάζει κι αναλαμβάνει η γυναίκα του, και μετά ξαναμιλάμε για τον χασοδίκη... Δυο γαϊδάρω άχερα δεν ξέρει να μοιράσει, την Θράκη θα του δώσουμε να διοικήσει. Ουστ!!!


    NeraidaAgapimouesy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε στείλτε το ΣΔΟΕ στην γυναίκα του να ανοίξει τους φακέλους με τις υποθέσεις να δούμε πόσες είναι με αποδείξεις!!!

    Ηθελε να γίνει διάσημος που δεν τον ήξερε κανείς στην υπόλοιπη Ελλάδα; Θα τον κάνουμε εμείς διάσημο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όχι κύριε Λαμπακη όσο και να θέλετε να δώσετε την πραγματική εικόνα της Θράκης .....

    εμείς οι πολίτες δεν μπορούμε να το καταλάβουμε ...

    ΥΓ. όταν να βάζεις με το κατεστημένο σε τρώει το ίδιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.