Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ...

Κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, αλλά και παράνομων μεταναστών συνεχίζουν ακάθεκτα να δρουν στην περιοχή μας. Οι συλλήψεις είναι σχεδόν καθη...

Κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, αλλά και παράνομων μεταναστών συνεχίζουν ακάθεκτα να δρουν στην περιοχή μας. Οι συλλήψεις είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στην «ατζέντα» των Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών, οι οποίες προσπαθούν με κάθε τρόπο να περιορίσουν το πρόβλημα, κάτω από αντίξοες συνθήκες τις περισσότερες φορές.
Μετά την μεγάλη επιτυχία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηγουμενίτσας με την εξάρθρωση του κυκλώματος που προωθούσε αλβανικό χασίς, μέσω της Ηπείρου, στην Σουηδία – και μάλιστα αεροστεγώς συσκευασμένο μέσα σε τενεκέδες με τυρί( !) –οι Λιμενικές Αρχές αυτή τη φορά σημείωσαν μια ακόμη επιτυχία. Το μεσημέρι της Παρασκευής συνέλαβαν στο αλιευτικό καταφύγιο «ΜΥΤΙΚΑ» Πρέβεζας, τέσσερις άνδρες (δυο Έλληνες και δυο αλλοδαπούς) ηλικίας 45, 57, 31, και 39 ετών αντίστοιχα, διότι το προηγούμενο βράδυ συμμετείχαν σε διακίνηση παράνομων μεταναστών.

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ…
Ο 45χρονος και o 57χρονος, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. όχημα, συνόδευαν αυτοκίνητο τύπου VAN στην περιοχή του Καναλίου και βοήθησαν στην αποβίβαση 17 παράνομων μεταναστών. Ο 31χρονος αλλοδαπός και ο 39χρονος ομοεθνής του, επιβαίνοντες σε δεύτερο Ι.Χ.Ε. όχημα, βρίσκονταν κοντά στο σημείο και παρατηρούσαν το χώρο. Στην περιοχή βρισκόταν και τρίτο Ι.Χ.Ε. όχημα, το οποίο επικοινωνούσε με φωτεινά σήματα με ταχύπλοο σκάφος σε μικρή απόσταση από την ακτή.
Το ταχύπλοο σκάφος, το οποίο είχε αναχωρήσει προς άγνωστη κατεύθυνση, εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες την Παρασκευή στο αλιευτικό καταφύγιο «ΜΥΤΙΚΑ» Πρέβεζας.
Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα δύο Ι.Χ.Ε. οχήματα, ενώ το τρίτο αυτοκίνητο και το όχημα τύπου VAN αναχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητούνται, καθώς επίσης και οι 17 παράνομοι μετανάστες.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Συλλήψεις όμως είχαμε και πρωινές ώρες Σαββάτου, κατά τον κατάπλου πλοίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

ΠΟΛΛΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ…
Στο μεταξύ πλούσιο ήταν το Αστυνομικό Δελτίο αυτές τις μέρες, αφού εξιχνιάστηκε μία υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων στην Άρτα, κλοπής και κατοχής ναρκωτικών επίσης στην Άρτα και για παράβαση του νόμου Περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας στην Κόνιτσα.
• Πιο συγκεκριμένα συνελήφθη στον Καλόβατο Άρτας ένας 44χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία περί λαθρεμπορίας.
Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο σε κατάστημα - παντοπωλείο ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 100 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από τον νόμο ταινία καταβολής δασμών και φόρων στο ελληνικό κράτος. Επίσης, βρέθηκαν προϊόντα καπνού, τα οποία ο 44χρονος διέθετε προς πώληση, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια πώλησης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ τα κατασχεθέντα αντικείμενα θα αποσταλούν στο Τελωνείο Άρτας.
• Στην Άρτα και πάλι συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής δυο Έλληνες, ηλικίας 27 και 31 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή κατά συναυτουργία, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και αφαίρεσαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, δύο οθόνες υπολογιστών, ένα τηλέφωνο, ένα αεροβόλο πιστόλι απομίμηση και χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν προϊόντα από περίπτερο, κατά την διάρκεια της πράξης τους, όμως, έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.
Eπιπρόσθετα, σε σωματική έρευνα που έγινε στον 27χρονο συλληφθέντα, βρέθηκε να κατέχει ποσότητα ηρωίνης βάρους 0,72 γραμμαρίων.
• Στην Κόνιτσα συνελήφθησαν τρείς Πακιστανοί, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου Περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και πλαστογραφία, αφού ύστερα από έλεγχο αστυνομικών, βρέθηκε να έχουν στην κατοχή τους και να διαθέτουν προς πώληση στην κεντρική πλατεία της Κόνιτσας 547 CD’ S και 207 DVD’ S, χωρίς να φέρουν την ειδική ταινία ασφαλείας του Ελληνικού Δημοσίου. Οι ψηφιακοί δίσκοι καθώς και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.

proinoslogos.gr

1 σχόλιο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.