Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΗΡΩΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ. ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ 200 ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΥ ΠΑΤΑΝΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ...

  Στις 9 Οκτωβρίου του 1823 δεκατρία τουρκικά πλοία υπό τον Τοπάλ Πασά, προσπαθούν να προσεγγίσουν το λιμάνι της επαναστατημένης Σκιάθου γι...


Στις 9 Οκτωβρίου του 1823 δεκατρία τουρκικά πλοία υπό τον Τοπάλ Πασά, προσπαθούν να προσεγγίσουν το λιμάνι της επαναστατημένης Σκιάθου για να αποβιβαστούν και να καταστείλουν την επανάσταση. Τα περισσότερα πλοία των τούρκων αποτυγχάνουν να δέσουν στο λιμένα της Σκιάθου, τον οποίο υπερασπίζονται 400 Έλληνες νησιώτες -ντόπιοι Σκιαθιτες και πρόσφυγες από άλλα μέρη της Ελλάδος, με επικεφαλής τους οπλαρχηγούς Καρατάσο, Γάτσο και Περαιβό που κατατρόπωσαν τους εισβολείς. Προπύργιο των επαναστατών αποτέλεσε το Μπούρτζι, μιά μικρή οχυρωμένη χερσόνησος στο λιμάνι της Σκιάθου. Οι τούρκοι κατόρθωσαν να αποβιβάσουν μόλις 200 τούρκους που κατέσφαξαν οι Ελληνικές δυνάμεις. Από εκείνη την μέρα η Σκιάθος χαίρεται τον αέρα της Ελευθερίας αφού ποτέ ξανά οι τούρκοι δεν την προσέγγισαν...


www.stoxos.gr

1 σχόλιο

  1. ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ ΕΡΓΟ. ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΟΥΚΩΣΟΥΜΕ 300 ΓΟΜΑΡΙΑ, ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΙΑ (ΕΥΤΥΧΩΣ ΛΟΓΩ ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΣ Ο ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΘΑΨΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΑΛΗΤΑΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ (ΛΑΜΟΓΙΑ, ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ, ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ, "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ", ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ κοκ)
    ΜΕΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ ΜΕ ΙΕΡΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΑΝΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ (ΠΟΜΑΚΟΥΣ, ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΡΟΜΑ)ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.
    ΔΥΣΚΟΛΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ, ΠΟΛΥ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ. Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑΤΙ "Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΕΝ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΟΝΤΑΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΙΨΕΙ".
    ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.