Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΓΑΜΕ... ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!

Εξαγριωμένοι με τις τελευταίες εμετικές δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, πραγματοποιήσαμε σήμερα 5/9/2011 έκτακτη ε...

Εξαγριωμένοι με τις τελευταίες εμετικές δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, πραγματοποιήσαμε σήμερα 5/9/2011 έκτακτη εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Κυπριακή πρεσβεία στην Αθήνα. Ο αδίστακτος πρόεδρος, για άλλη μια φορά ξεπέρασε τα όρια και προκάλεσε την λαϊκή οργή.

Η προκλητικότητα του ακελικού προέδρου μας, φαίνεται να μην έχει τελειωμό, αφού σήμερα έπαιξε για άλλη μια φορά με την νοημοσύνη μας. Δεν δίστασε να απαρνηθεί και πάλι, αυτή τη φορά δημόσια, τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν. Επέρριψε ευθύνες στους πάντες εκτός από τον ίδιο, ενώ είχε και το θράσος να δώσει εντολή να συλληφθεί ο γιός του ήρωα πλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη, Νικόλας.

Παρακολουθώντας από την Αθήνα όλη αυτή την κωμωδία που λάμβανε χώρα στην Κύπρο, δεν μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχη, και σε έκτακτη συνεδρία αποφασίσαμε όπως πραγματοποιήσουμε ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Κυπριακή Πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας. Έτσι και έγινε.

Φτάνοντας στην πρεσβεία γύρω στις 20:30, με έκπληξη αντικρίσαμε πάνοπλους αστυνομικούς να μας περιμένουν, φράζοντας μας το δρόμο μπροστά από το κτίριο. Από μια σύντομη ομιλία που είχαμε μαζί τους, ζητήσαμε τον λόγο για τον οποίο δεν μας επιτράπηκε να πλησιάσουμε το κτίριο, μας ενημέρωσαν πως η κυπριακή πρεσβεία εξέφρασε φόβους για την παρουσία μας και η εντολή ήταν να μείνουμε μακριά, ενώ μας απαγόρευσαν να αφισοκολλήσουμε τα ονόματα των 13ων ηρώων μας στον απέναντι τοίχο.

Με 13 συμβολικές δάδες αναμμένες, απαιτήσαμε για άλλη μια φορά μέσω των συνθημάτων που ακούστηκαν την παραίτηση του δολοφόνου προέδρου. Η κυπριακή πρεσβεία παρά την ενημέρωση από μέρους μας για την πρόθεση μας να παραδώσουμε ψήφισμα, δεν απέστειλε κανέναν για να το παραλάβει ενώ στην πρεσβεία επικρατούσε σκοτάδι. Ακούστηκαν τα συνθήματα «Χριστόφια παραιτήσου εσύ και οι υπουργοί σου», «Στο Ζύγι στο Μαρί, 13 νεκροί. Αλήτες προδότες πολίτικοι» , «ΔΟΛΟΦΟΝΕ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ» , «Όχι ρεύμα απ’ τον κατακτητή, η Κύπρος είναι Ελλήνικη» κ.α.

Ολοκληρώσαμε την εκδήλωση μας με προσκλητήριο πεσόντων, μονόλεπτη σιγή και τον Εθνικό μας Ύμνο. Με το πέρας της εκδήλωσης μας στην Κυπριακή πρεσβεία πορευθήκαμε στην πλατεία Συντάγματος. Εκεί μαζί με δεκάδες άλλους αγανακτισμένους συμπατριώτες μας, εκφράσαμε και την αντίθεση μας προς την Ελλαδική κυβέρνηση αλλά και του Μνημονίου της Τρόικα. Κάναμε διαφώτιση προς τους Ελλαδίτες αδερφούς μας για την κατάσταση στην Κύπρο και μαζί μας φώναξαν 13 φορές «ΑΘΑΝΑΤΟΣ» για τους 13 ήρωες νεκρούς μας.

Στη συνέχεια επιστρέφοντας πίσω στο οίκημα μας, περάσαμε έξω από το οίκημα της Προοδευτικής Αθήνας για να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια μας για τη στήριξη που δίνουν στον δολοφόνο πρόεδρο τους. Η διαμαρτυρία μας ήταν ειρηνική και περιορίστηκε σε συνθηματολογία ενάντια στον Δημήτρη Χριστόφια αλλά και στην καθεστωτική κυβέρνηση του. Εκφράζουμε την λύπη μας αλλά και την αγανάκτηση μας για τη στάση της Προοδευτικής, ακόμα και σήμερα να στηρίζει τον εγκληματία Δημήτρη Χριστόφια.

Τέλος κάνουμε κάλεσμα στους απανταχού Έλληνες της Αθήνας αλλά και φοιτητές, την ερχόμενη Δευτέρα στις 12 Σεπτεμβρίου όλοι μαζί να πορευθούμε από το οίκημα μας (Παιανίας 5-7 Ζωγράφου) στις 19:00 προς την Κυπριακή πρεσβεία (Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα) για να διαδηλώσουμε και να απαιτήσουμε την παραίτηση και την τιμωρία τόσο του Δημήτρη Χριστόφια, όσο και των υπολοίπων υπευθύνων για την τραγωδία στο Μαρί.


Γραφείο Τύπου - Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

-----------------------


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.