Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΥΡΚΟΣ Α/ΓΕΕΘΑ: ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΠΑΡΑΤΑΝΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΑΣ - ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ 12-13

ΤΟ 1912  - 1913 ΗΤΑΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟ...

ΤΟ 1912  - 1913 ΗΤΑΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ Ή ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ. ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΙΣΤΗΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΘΗΚΕ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΣΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ Α/ΓΕΕΘΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ... ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ...

Στην πρώτη ομιλία ο Κοσανέρ αναφέρεται στη μάχη του Χάντεπε, όπου ο τουρκικός στρατός έχασε 7 άνδρες και αφήνει υπόνοιες ότι κάποιοι από αυτούς σκοτώθηκαν από φίλια πυρά από λανθασμένες πληροφορίες που μεταδόθηκαν από UAV σε μονάδα πυροβολικού: «Έχει ξεκινήσει η επιχείρηση και έχουμε έρθει σε επαφή με τον εχθρό. Ο επικεφαλής της πτήσης του UAV δεν συντονίστηκε με τον επικεφαλή της μονάδας που επιχειρούσε. Βλέπει δικούς μας στρατιώτες και τους θεωρεί εχθρούς. Και μεταδίδει λάθος συντεταγμένες!»

Αλλά τα κωμικοτραγικά δεν τελειώνουν εδώ. Αναφέρεται και σε ένα άλλο επεισόδιο ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ που συνέβη το 2010 στην περιοχή Λίτζε της Νοτιοανατολικής Τουρκίας.
« Όταν ο ηγέτης της ομάδας που έχω στείλει για επιχείρηση με την πρώτη σφαίρα που πέφτει είναι ο πρώτος που αφήνει το όπλο του και φεύγει τρέχοντας, εμείς δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Σημαίνει πως εμείς δεν έχουμε κάνει την απαραίτητη εκπαίδευση και ψυχολογική προετοιμασία αν ο ηγέτης της μονάδας φεύγει. Μετά από αυτό είναι λογικό να καταρρέουν οι γραμμές. Εδώ ήρθαν δυο άτομα από απέναντι και μας πήραν ομήρους 30 στρατιώτες (σ.σ. !!!).Ρεζιλίκι. Δεν είναι δυνατόν! Μετά το όπλο που άφησε ο αρχηγός μας το δείχνουν στο κουρδικό τηλεοπτικό κανάλι..».

Και συνεχίζει περιγράφοντας μια χαοτική κατάσταση όπου αγνοούν ακόμα και που έχουν τοποθετήσει τις νάρκες στην τουρκική επικράτεια: Στην υποκλαπείσα ομιλία του ο Κοσανέρ αποκαλύπτει πως σε πολλά σημεία της επικράτειας στα σύνορα με άλλες χώρες, πιθανόν και με την Ελλάδα, ο Στρατός έχει τοποθετήσει νάρκες για τις οποίες έχουν απωλέσει τους χάρτες και … αγνοεί ποιες περιοχές έχουν ναρκοθετηθεί! «“Eδω δεν έχουμε κρατήσει σημειώσεις για τις νάρκες που έχουν τοποθετηθεί στα σύνορα. Υπήρξε άνθρωπος που περνούσε από εκεί και τις πάτησε. Κάλεσα ειδική μονάδα για να ψάξει για νάρκες μέσα στη δική μας χώρα. Νάρκες που τοποθετήσαμε εμείς. Τώρα πως γίνεται να έχουν τοποθετηθεί πριν από 10-20 χρόνια και να μην γνωρίζουμε που βρίσκονται, αυτό αν το ξέρει κάποιος να μου το πει. Που χάθηκαν οι χάρτες;». (defencenet)

5 σχόλια

  1. Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΊΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΑΠΟ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΞΟΜΩΤΩΝ(ΤΗΣ ΒΡΩΜΕΡΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΡΑΤΣΑΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΟΠΙΣΤΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΛΑ - ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ" ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΣΟΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΗΛΑΔΗ)ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΞΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΤΟ 1912-13, ΤΑ ΠΙΟ ΓΕΝΝΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΣΚΟΔΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΜΟΝΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ.
    ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΤΑΞΕΡΞΗ ΠΟΥ ΕΚΛΗΘΗΣΑΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΟΙ 100.000 ΤΟΥ ΚΥΡΟΥ ΣΤΑ ΚΟΥΝΑΞΑ ΤΟ 401ΠΧ. ΑΠΟ ΤΙΣ 100.000 ΟΙ 10.000 ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ("ΟΙ ΜΥΡΙΟΙ" ΤΟΥ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ)ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΝΙΚΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1.000.000 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΤΑΞΕΡΞΗ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΓΙΟΙ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ, ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ, ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ, ΤΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ, ΤΟΥ ΔΑΒΑΚΗ, ΤΟΥ ΓΡΙΒΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ.
    ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΓΕΝΝΙΑ - ΤΟ 74- ΔΕΙΞΑΜΕ ΠΩΣ ΑΚΟΜΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΤΡΕΧΕΙ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΕΡΟ. ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ ΚΑΤΑΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ ΛΙΑΝΙΣΑΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.
    ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ! ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΔΕΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΥΝ ΤΟ ΗΘΙΚΟ. ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΠΑΛΟΥΚΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο 1:45 !! τα ειπες ΟΛΑ!
    Εγω για συμπληρωμα θα σταθω σε 1-2 σημεια .
    Οι τουρκοι ειναι ενα συνοθυλευμα πλυθησμων της περιοχης με ελαχιστους μογγολους. Η τουρκια εινα η θολη (μετα απο ελατονταδες χρονια )ιδεα των εξυπνων μογγολων να προσαρτουν τους κατακτημενους στην κρατικη- στρατιωτικη και θρησκευτικη τους ΔΟΜΗ.Το ιδιο και ο Κεμαλ. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΤΙΚΗ !!!
    ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟ DNA !!!!
    Αυτο λεει στους σημερινους "τουρκους " ποιοι ειναι.
    Εινα ελαχιστοι .Οι υπολοιποι ειναι τουρκοι στο μπλα-μπλα και ΟΧΙ στο ΓΕΝΟΣ
    Ετσι , για ποιον να πολεμησουν -για τους μογγολους?? εναντιων ποιων -των ομοαιματων τους κατα ΓΕΝΟΣ (κουρδων , Ελληνων κλπ)??
    ΔΕΝ εχουν κοινο γενος αρα προγονους αρα πατριδα .

    Το κυμμενο μυστικο των μογγολων σιγα σιγα το μαθαινουν.
    Καθε τουρκος που το μαθαινει ειναι και μια μαχαιρια στην ιδεα που κρατα το παζλ "τουρκια" ενωμενο.


    Μπιλυ

    Και συ στοχε αρχιζε σιγα σιγα να ξεσκουριαζεις το λουκετο σου (πλακα κανω , μην το θαψεις , γραφω πιστευω σημαντικα πραγματα.. )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβαζοντας το καταπληκτικο σχολιο του 1:45 σχολιαζω για τον φοβο, στο 2ο τμημα παραθετω και την προσωπικη μου μαρτυρια .
    --------------------
    Εχετε δει στην τηλεοραση την γαζελα στην αφρικη που παει να πιει νερο ?Γεματη αγχος και φοβο χωρις ακομη να δει τιποτα πλησιαζει τη λιμνη και τρεμει.ξερει πως παραμονευει ο θανατος .Ξαφνικα απο τους θαμνους εμφανιζεται το αρπακτικο .Η γαζελα ολο ετοιμοτητα εξαφανιζεται σε ασφαλη εδαφη . Αυτην τη φορα γλυτωνει.
    Στο μυαλο της κυριαρχει η ενστικτωδης φυγη.Στο μυαλο του αρπακτικου υπαρχουν μονο τεχνικα ζητηματα , η ταχυτητα του θυματος , η τοποθετηση του ωστε να ανακοψει τη διαφυγη , ο εντοπισμος των ευαισθυτων σημειων κλπ.
    ---------------------------------------------
    Καπου στο Αιγαιο το 88 ο υπογραφων (αριστεριστης τοτε)και εφεδρος σε αντιτορπιλικο μαθαινω απο τον υπαρχο πως παμε ολοταχως να διωξουμε εχθρικο αντιτορπιλικο που κανει παραβιαση εθνικων υδατων και ισως υπαρξουν πυρα.
    Επαθα εσωτερικο σοκ φοβου(παει η ελληνοτουρκικη φιλια των προλεταριων που πιστευα ) αλλα εριξα και μια ματια στους υπολοιπους . Πολλοι εβριζαν αλλοι ηταν ψυχραιμοι ελαχιστοι ηταν σιωπιλοι."Μονο εγω φοβαμαι?" σκεφτηκα ,το ματι μου επεσε στον φιλο μου τον ποντιο που προσπαθουσε να κρυψει τα γελια του μπροστα σε ανωτερους , ηταν πανευτυχης , χαρουμενος!! Εφυγε για το κανονι του και αρχισε να προετοιμαζεται. Χτυπα συναγερμος ! Η πορεια μας ειναι τετοια που παει να ριξει το τουρκικο στα βραχια .Αντιλαμβανεται το σχεδιο του ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ τελευταια στιγμη και το βλεπεις να φευγει πασει δυναμει ολο αγωνια .Σε μας τα ζητηματα ειναι καθαρα τεχνικα ,πως θα του κοψουμε τη διαφυγη , οι πιεσεις στα καζανια ,ο ποντιος πανετοιμος περιμενει..
    Γλυτωνει στο παρα τριχα τον εμβολισμο και γυρνα στην ασφαλεια των ΙΩΝΙΚΩΝ παραλιων .
    -------------------------
    Τα πραγματα ηρεμουν , ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ σταματα να βριζει και μετατρεπεται παλι στον αυστηρο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ που σεβομασταν , ο ποντιος παει να καθαρισει πατατες στα μαγειρια .
    Τον βρισκω και τον ρωταω γιατι γελαγε .μου ειπε οτι του εσφαξαν ολο του το σοι και γελαγε γιατι θα επερνε το αιμα τους πισω επιτελους.Δεν ηξερα οτι ο αδελφος τουρκικος λαος ειχε κανει κατι τετοιο . ΔΕΝ μου το ειχαν πει καν !
    ------------
    Τοτε καταλαβα οτι ΔΕΝ ειμουν η γαζελα αλλα το αρπακτικο , μπορει να μην ηξερα οτι υπαρχει ο ποντιος με το κανονι του χαρουμενος να τους περιμενει μεχρι να το δω , τοξεραν ομως αυτοι .........
    ---------
    Λυπαμαι αν σας κουρασα , δεν εβγαινε μικροτερο ...

    Μπιλυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη τον ξέχασες.
    Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΟΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΝΕ ΜΑΓΚΕΣ ΟΙ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ,ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ,ΕΔΩ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΕΦΙΑΛΤΕΣ,ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΥΑΛΙΣΟΥΜΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.