Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 540 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ, Η ΔΡΑΜΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΤΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΣΕ ΦΥΓΗ!

Το 21ο Σύνταγμα Πεζικού της VΙΙ Μεραρχίας, υπό τον συνταγματάρχη πυροβολικού Κλεομένη Κλεομένους,  προελαύνει από το σιδηροδρομικό σταθμό Αγ...

Το 21ο Σύνταγμα Πεζικού της VΙΙ Μεραρχίας, υπό τον συνταγματάρχη πυροβολικού Κλεομένη Κλεομένους,  προελαύνει από το σιδηροδρομικό σταθμό Αγγίστας και απελευθερώνει τη Δράμα μετά από αγώνα, ενώ οι Βούλγαροι υποχωρούν προς τα ανατολικά και βόρεια, προβαίνοντας σε βανδαλισμούς.

Η 7η Μεραρχία συγκροτήθηκε στη Λάρισα και διέθετε τρία συντάγματα πεζικού (19ο,20ο και 21ο), την Τρίτη Μοίρα του 3ου συντάγματος Πεδινού Πυροβολικού και μια μοίρα πολυβόλων.

540 χρόνια οθωμανικής κατοχής δεν ήταν ικανά να λυγίσουν το φρόνημα των Δραμινών, που το απόγευμα της 1 Ιουλίου του 1913 υποδέχονται τον ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗ Ελληνικό Στρατό στην κεντρική πλατεία της πόλης και ο Μητροπολίτης Αγαθάγγελος σημειώνει στο ημερολόγιο του:

"Δευτέρα 8 το βράδυ την 1η Ιουλίου 1913. Χαράς ευαγγέλια! Ελευθερία!...Ελεύθερα εορτάζομε από της 4ης απογευματινής στη Δράμα μας. Αναπνέουμε. Ζούμε!...Κινούμεθα!...Ο Ελληνικός στρατός, νικητής και τροπαιούχος, μπήκε στη Δράμα. Χαρά και αγαλλίαση! Χοροί, άσματα, ελευθερία!...

" Τρίτη 2 Ιουλίου 1913 και η Δράμα ξυπνάει ελεύθερη πια στην αγκαλιά του ελεύθερου Ελληνικού κράτους ύστερα από εξοντωτική δουλεία μισής χιλιετίας".


Οι Βούλγαροι όμως έχουν προλάβει αποσυρόμενοι να κάψουν και να πνίξουν στο αίμα το μαρτυρικό Δοξάτο...

"ΣΤΟΧΟΣ" 

3 σχόλια

  1. Οι βουλγαροι θα πρεπει να ειχαν απωθημενο με το δοξατο...
    ΕΣΦΑΞΑΝ ΤΟ 1913 , το 1941 , το 1944
    Το 1913 απ ευθειας κατα την υποχωρηση τους λογω ελληνικοτητας των κατοικων(δεν υπηρχε το κκε)

    Το 1941 σαν κατακτητες συμμαχοι του ΧΙΤΛΕΡ,για να δικαιολογηθουν ειπαν οτι εγινε εξεγερση ,εκαναν και δικη με ελληνες μαρτυρες που το διαβεβαιωναν και αφηνονταν ελευθεροι(καταλαβαινετε ποιοι,ΝΑΙ οι μαγοι της προβοκατσιας ,το κκε - το εγραψε και ο φαρακος σε βιβλιο του)
    το 1944 παλι κατι παρομοιο .

    Για εμφυλιο δεν ξερω αλλα σιγουρα ο βουλγαρικος ΔΣΕ δεν θα τους αφησε ησυχους οσους εμειναν.
    Αλλαζουν οι προφασεις για τις σφαγες κατα την παροδο των χρονων απο την τουρκοκρατια μεχρι σημερα αλλα ο λογος παραμενει ο ιδιος με το 1913 .
    Συμπερασμα: ζητω ο στρατος μας!! , η μονη γλωσσα που καταλαβαινουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμποτε να βρεθεί ένα νέο 21ο Σύνταγμα Πεζικού να απελευθερώσει τώρα την Ελλάδα από τα νύχια του ΓΑΠ και της συμμορίας των τοκογλύφων. Δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε άλλα ..... 540 χρόνια. Να κάνει ο Θεός της Ελλάδας το "θαύμα" του σήμερα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Ημίτρελλος τοκογλύφος» ο Μακρυγιάννης σύμφωνα με τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.