Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΟΙ... ΡΟΜΑ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟ

Ανακάλυψε άλλοθι για τους γύφτους του Ασπρόπυργου που κλέβουν ρεύμα, ο πουρναροκαλλιεργητές Τρεμόπουλος. Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση τ...

Ανακάλυψε άλλοθι για τους γύφτους του Ασπρόπυργου που κλέβουν ρεύμα, ο πουρναροκαλλιεργητές Τρεμόπουλος. Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση των "οικλόγων πράσινων" οι... ρομά αποτελούν ευρωπαϊκό πολιτισμό! Διαβάστε και γελάστε με την ψυχή σας τα καραγκιοζιλίκια του Τρεμόπουλου:
Η πρόσφατη καταδίκη κατοίκων του καταυλισμού Ρομά στον Ασπρόπυργο για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, καταδεικνύει για ακόμα μια φορά την αδυναμία της οργανωμένης πολιτείας να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μια κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί σε χρόνια κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση για την περιοχή.
Η Ελλάδα ως μέλος της Ε.Ε. έχει κληθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλει έως το τέλος του έτους μια Εθνική Στρατηγική για την ένταξη των Ρομά διευκρινίζοντας με ποιό τρόπο θα συμβάλλει στην επίτευξη συγκεκριμένων στρατηγικών στόχων όπως:
* Τη διασφάλιση ότι όλα τα παιδιά των Ρομά θα ολοκληρώνουν τουλάχιστον την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
* Τη γεφύρωση του χάσματος στον τομέα της απασχόλησης μεταξύ των Ρομά και των άλλων πολιτών.
* Την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας για όλους τους Ρομά και τη μείωση της παιδικής θνησιμότητας.
* Τη γεφύρωση του χάσματος ως προς τη στέγαση και την πρόσβαση σε υπηρεσίες και εγκαταστάσεις κοινής ωφελείας, όπως η ύδρευση και η ηλεκτροδότηση.
Η σημερινή εικόνα είναι απογοητευτική καθώς πολλά παιδιά υφίστανται φυλετικό αποκλεισμό από την εκπαίδευση ή περιθωριοποιούνται σε σχολεία γκέτο. Στην περιοχή του Ασπροπύργου, καταγγελίες αναφέρουν ότι δεν επιτρέπεται σε παιδιά που θεωρούνται «βρώμικα» ή «ατημέλητα» να επιβιβαστούν στο σχολικό λεωφορείο. Την ίδια στιγμή ο καταυλισμός των Ρομά στερείται ηλεκτρικού ρεύματος και υδροδότησης, αναγκάζοντας τους κατοίκους του καταυλισμού να ζουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και οδηγώντας τους σε παράνομες ενέργειες για την εξασφάλιση ρεύματος και νερού, ενέργειες που διαταράσσουν τη σχέση τους με την τοπική κοινωνία δημιουργώντας μια εκρηκτική κατάσταση στην περιοχή.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα για μια συνολική και βιώσιμη αντιμετώπιση της κατάστασης τόσο στον Ασπρόπυργο όσο και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας που ζουν Ρομά, αντιμετωπίζοντας τα ίδια ή παρόμοια προβλήματα. Καλούμε επίσης την κοινωνία, τις οργανώσεις και τους περιφερειακούς και τοπικούς φορείς να σπάσουν τον κοινωνικό αποκλεισμό καταδικάζοντας κάθε διάκριση ή ρατσιστική συμπεριφορά, θέτοντας στο περιθώριο εκδηλώσεις μίσους όπως αυτές που οργανώθηκαν πρόσφατα στην περιοχή του Ασπροπύργου.
Η Θεματική Ομάδα των Οικολόγων Πράσινων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

6 σχόλια

  1. κοιτα να δεις!! και εγω νομιζα πως η πρόσφατη καταδίκη κατοίκων του καταυλισμού Ρομά στον Ασπρόπυργο για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος καταδεικνύει οτι πρεπει να μπουν φυλακη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. OI Roma mas eir8an apo to Pountzamp ths Indias mazei me ton Tamerlanogyrw sta 1400 meta xriston,ara gia pion eurwpaiko politismo miloun oi karagkiozhdes pournarokefaloi? Prasina "Blhta".

    exei kai Ellhnes pou den mporoun na plhrwsoun to Reuma ths DEH,Den eine mono oi gyftoi,Giautous tous Ellhnes den stenaxwriounte oi pournarokefaloi?
    Pote mou den eida Gyfto na douleBei edw se souhdiko ergostasio,oloi pouloun xalasmena autokinita,peutika xrusafika,radiofwna ktl,opws stin Ellada dhladi giati auth eine h koltoura twn Gyftwn
    tremopoule kane eperwthsh sto eurwpaiko dikasthrio gia thn souhdia pou grafei tous 8esmous sta "tetia" ths dioti eine h prwth xwra ths EOK se anergia stous ksenous pou exoun maura malia,kai den exoun genh8ei edwm stin Thleorash to eida auto.
    katoura Na fygoume kyrie tremopoule!!
    G amelethtos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όμοιος ομοίω, αεί πελάζει. Ο γύφτος γύφτους θα υποστηρίξει. Από κει περιμένει κάνα ψηφαλάκι μιας και από τους Έλληνες θα λάβει απ' τα τρία το μακρύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παλαμίδια. Να των έχεις δεμένο σε μία καρέκλα να ακούει τον εθνικό ύμνο όλη μέρα και να του πέζης χαστούκια, ΜΠΑΦ-ΜΠΟΥΦ, τη καλά που θά'ταν.!

    Jack

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πώς μας ξέφυγε αυτό, παίζουν με τον συναισθηματισμό μας, ήρθανε στην πλατεία για να μαζέψουνε ψήφους… κ εμείς τους αφήσαμε… δεν είπαμε πως δεν θα υπάρχουν κόμματα στην πλατεία? ε?
    Κ μιλάω για τους γνωστούς δήθεν οικολόγους και σίγουρα πράσινους. Πού το βρήκανε το θράσος και στήσανε το αυθαίρετο και ύστερα δηλώσαν πως είναι το πρώτο που γκρεμίστηκε…
    Να τα γκρεμίσουν θέλουν και να πετάξουν τον φτωχό κόσμο στο δρόμο? Να επιβάλουν πρόστιμα θέλουν? Να ξεζουμίσουν τον λαό κ’άλλο? Αυτός που έχει τα πολλά λεφτά και είναι σαφώς η μειοψηφία, χτίζουν γκρεμίζουν κάνουν ότι γουστάρουν, δεν τίθεται θέμα επιβίωσης για αυτούς, ο λαός όμως που κινδυνεύει να του πάρουν το σπίτι και να βγει στο δρόμο αφήνει του πολιτικούς πράσινους και μη, αδιάφορους. Εάν θέλουν να εφαρμόσουν σωστό σχέδιο πολεοδομίας άς το κάνουν από εδώ και στο εξής και όχι αναδρομικά.
    Την μεγάλη απάτη της παγκόσμιας υπερθέρμανσης την ξέρετε
    http://www.antinews.gr/2011/01/19/80682/
    http://www.youtube.com/watch?v=VWpq92JV2og
    Σε λίγο θα πληρώνουμε τον αέρα που αναπνέουμε, σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή που θα έπρεπε να καίμε το φθηνό κάρβουνο που έχουμε, η κυβέρνηση φτιάχνει πανάκριβα φοτοβολταικά πάρκα, τα οποία θα πάρουν σαν bonus μαζί με την ΔΕΗ τα κοράκια.


    Αγανακτισμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΕΛΕΕΙΣΕ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.