Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΣΕ ΜΑΛΚΟΤΣ ΚΑΙ ΜΠΑΝΤΑΚ, ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Σε φυλάκιση 6 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό για παράβαση καθήκοντος 11 δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ξάνθης, κατά τ...

Σε φυλάκιση 6 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό για παράβαση καθήκοντος 11 δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ξάνθης, κατά το 2007, από το Τριμελές Εφετείο Θράκης.
Οι συνολικά 30 σύμβουλοι διαφόρων περιόδων του δημοτικού συμβουλίου κατηγορήθηκαν για την υπόθεση της μη ανάκλησης της άδειας λειτουργίας του καταστήματος «Ξανθίππη», που λειτουργεί σε δημοτικό ακίνητο και διώχθηκαν έπειτα από μηνυτήρια αναφορά του Μάριου Δραγουίδη, ανάμεσα σε αρκετές άλλες καταγγελίες του. Το δικαστήριο, παρά την πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας για απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, καταδίκασε τους 11 συμβούλους που είχαν ψηφίσει κατά της ανάκλησης της άδειας του καταστήματος σε συνεδρίαση του 2007, και οι οποίοι είναι: Αγκόρτζας Απόστολος, Φωτιάδης Νίκος, Φιλίππους Φίλιππος, Φανουράκης Μανώλης, Κυριακίδης Αλεξανδρος, Ανταμπούφης Νίκος, Χρηστίδης Ιωάννης, Σερραίος Ευστράτιος, Παπαδόπουλος Νίκος, Μπαντάκ Χουσεΐν και Μαλκότς Χασάν. Για ηθική αυτουργία στο ίδιο αδίκημα καταδικάστηκε ο εκμισθωτής του καταστήματος Μάκης Τοπαλίδης. Η υπόθεση ξεκινά από τις πολεοδομικές παραβάσεις που φέρει το κτίριο και χρονολογούνται από την περίοδο της δικτατορίας, όταν και ανεγέρθηκε, και το οποίο ο Δήμος μισθώνει σε ιδιώτη εδω και δεκαετίες.

Κίνδυνος να τεθούν σε αργία οι 6 εν ενεργεία

Τον κίνδυνο να τεθούν σε προσωρινή αργία, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, αντιμετωπίζουν οι 6 πρώτοι (εν ενεργεία) από τους καταδικασθέντες δημοτικούς συμβούλους, βάσει των προβλέψεων του «Καλλικράτη», όπου προβλέπεται η ποινή της αργίας ακόμη και για τις πρωτόδικες αποφάσεις συγκεκριμένων αδικημάτων, ανάμεσά τους και η παράβαση καθήκοντος.
Κάποιοι νομικοί εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο είναι σαφές, κάποιοι άλλοι εκφράζουν σοβαρές αμφιβολίες, ενώ η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης εξετάζει ήδη την υπόθεση προτού αποφανθεί.
Πάντως, η διατύπωση του νόμου δίνει την ευχέρεια στον ελεγκτή Νομιμότητας να κρίνει αν συντρέχουν λόγοι «βαριάς αμέλειας ή δόλου», προτού θέσει σε αργία τους συμβούλους, γεγονός που καθιστά δύσκολη πολιτικά τη λήψη απόφασης. Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση προσωρινής αργίας, η θέση του συμβούλου δεν πληρώνεται παρά μόνο σε περιπτώσεις οριστικής έκπτωσης από το αξίωμα.
Παράλληλα, λόγω και του κινδύνου παραγραφής, υπάρχει το ενδεχόμενο να προσδιοριστεί η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό αρκετά σύντομα και σε περίπτωση που αθωωθούν να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα οι εν ενεργεία σύμβουλοι.

Τι είχε συμβεί στη συνεδρίαση

Υπέρ της ανάκλησης, σύμφωνα και με την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας, είχαν ψηφίσει στην επίμαχη συνεδρίαση οι 5 σύμβουλοι της παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή» και που ήταν παρόντες καθώς επίσης οι Θ. Καλαϊτζής, Χ. Μούρκας και Γ. Παπασταματίου της πλειοψηφίας. Κατά της ανάκλησης οι παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης και οι 5 σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Απόντες ήταν αρκετοί σύμβουλοι, ενώ έλειπαν την ώρα της ψηφοφορίας οι Μ. Τσέπελης και Χασάν Ογλού Φερτούν.
Συγκατηγορούμενοι, εκτός των 11 καταδικασθέντων, ήταν και οι σύμβουλοι διαφόρων περιόδων για το γεγονός ότι δύο φορές είχαν αναβάλει τη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο από το 2002 μέχρι το 2007, οι οποίοι και αθωώθηκαν.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη» Νίκος Ανταμπούφης ανέφερε ότι είχε ψηφίσει να μην ανακαληθεί η άδεια εν γνώσει των συνεπειών, με βάση την πάγια αρχή της παράταξής του ότι οι υπηρεσίες του δήμου δεν είχαν εξαντλήσει τις διαδικασίες πριν να ανακαλέσουν την άδεια. Δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο η παράταξη της δημοτικής αρχής, εν αναμονή της γνώμης που θα εκφράσει η Νομική Υπηρεσία του δήμου.
Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Εφετείο στην Κομοτηνή καθώς ανάμεσα στους κατηγορούμενους υπήρχαν δικηγόροι (Θ. Καλαϊτζής, Θ. Ξυνίδης) που ως γνωστόν δεν δικάζονται από άλλα δικαστήρια πλην εφετείων.

ΠΗΓΗ: xanthipress.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "ΣΤΟΧΟΥ": Υπενθυμίζουμε ότι ο Μάλκοτς ήταν ο άνθρωπος που ήθελε να φέρει τον τούρκο Λιβανελί για συναυλία στην Ξάνθη για να προωθηθεί η... φιλία των δυο λαών! Ο δε Χουσείν Μπαντάκ -ο γνωστός των Κιμμερίων- είναι αυτός που στήριξε τον μειονοτικό συνδυασμό της Σιμπέλ Μουσταφάογλου στην Θράκη ΜΑΣ, ενώ υποστήριξε και τον τουρκικίνητο συνδυασμό για τον Δήμο Ξάνθης. Τέλος, ο κατηγορούμενος δικηγόρος Θ. Ξυνίδης είναι ο αδερφός του υπουργού Σ. Ξυνίδη (στη φωτογραφία δίπλα δίπλα Μπαντάκ και Μάλκοτς)

1 σχόλιο

  1. Khilafah Conference (USA) 2011 - Revolution in the Muslim World: From Tyranny to Triumph

    http://www.youtube.com/watch?v=cjn0L28ecY8&feature=channel_video_title
    http://www.youtube.com/watch?v=3_vPrGC2N90&feature=channel_video_title
    μας λενε αγανηκτεσμονο
    το κινημα του παγκοσμιου ισλαμ
    xasxaxaxaxaxaxa
    ζωα ευρωπαιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.