Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΟΝΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ... ΣΚΟΠΙΑ!

Με τίτλο "Άστοχη κινδυνολογία" επιτίθεται ο Παύλος Τσίμας απο την "Καθημερινή" του Αλαφούζου στον δήμαρχο Παιονίας, ο οπ...

Με τίτλο "Άστοχη κινδυνολογία" επιτίθεται ο Παύλος Τσίμας απο την "Καθημερινή" του Αλαφούζου στον δήμαρχο Παιονίας, ο οποίος βγήκε και κατήγγειλε το φαινόμενο των "ελλήνων" που τρέχουν στα σκόπια για να αγοράσουν φτηνότερα προϊόντα! Ο πολύς Τσίμας γράφει:

Τον δήμαρχο Παιονίας (καλλικρατικός δήμος του Κιλκίς στα σύνορα με την ΠΓΔΜ και έδρα το Πολύκαστρο) δεν είχα την τιμή να τον γνωρίσω. Τον είδα χθες στην τηλεόραση να διανέμει μαζί με αντιδημάρχους και συμβούλους του φυλλάδια στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων, με τα οποία, όπως είδα στη συνέχεια σε σχετικό δελτίο Τύπου, προειδοποιούσε τους Ελληνες οδηγούς «για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν αγοράζοντας προϊόντα (τρόφιμα, καύσιμα, παιχνίδια, ρούχα κ. ά.) από χώρες-μη μέλη της Ε. Ε. και να τους προτρέπει να στηρίξουν την αγορά στη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης». «Θέλουμε να βάλουμε φρένο στην αιμορραγία που βιώνει σχεδόν καθημερινά ο τόπος μας, με εκατοντάδες ελληνικές οικογένειες να καταφεύγουν στις αγορές των Σκοπίων για φθηνότερα, αλλά μη πιστοποιημένα προϊόντα από την Ε. Ε. ή και το ελληνικό κράτος. Δεν είναι δυνατόν να ρισκάρουμε τη δική μας υγεία και των αγαπημένων μας....», δήλωνε στις τηλεοπτικές κάμερες.
Αντιλαμβάνεται κανείς την αγωνία του δημάρχου να ανακόψει τη ροή των απλών ανθρώπων προς τη Γευγελή, τη Στρωμνίτσα, το Μοναστήρι κ. λπ., για να αγοράσουν φθηνά τρόφιμα, είδη ρουχισμού, να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ με βενζίνη ή και να παίξουν στα τέσσερα καζίνο για τα οποία δεν αναφέρεται, παραδόξως, τίποτα στο ενημερωτικό δελτίο της καμπάνιας. Επέλεξε όμως λάθος δρόμο. Αντί να απευθυνθεί με πειστική επιχειρηματολογία στους τοπικούς παραγωγικούς φορείς, το εμπόριο κ. λπ., ώστε να μειώσουν σε λογικά επίπεδα τις τιμές, να ενεργοποιηθούν οι υπηρεσίες για την πάταξη της κερδοσκοπίας και να καταλάβουν οι πολίτες -κυρίως το πορτοφόλι τους- ότι είναι προς το συμφέρον τους να ενισχύσουν την ντόπια αγορά, προσφεύγει στην κινδυνολογία. Τι λέει στους δημότες του; Μην αγοράζετε ντομάτες, πιπεριές ή αναψυκτικά από τη Γευγελή, γιατί οι γείτονες θα σας «φαρμακώσουν», μην πάτε να βάλετε βενζίνη διότι μπορεί το αυτοκίνητό σας να πάρει φωτιά.
Ωστε λοιπόν πίσω από τα σύνορα υπάρχουν οι κακοί άνθρωποι που επιβουλεύονται τη «δική μας υγεία και των δικών μας;». Και τόσα χρόνια που κατά χιλιάδες οι κάτοικοι της μεθορίου μπαινοβγαίνουν καθημερινά για τις αγορές τους δεν το έχουν αντιληφθεί; Πώς δεν δηλητηριάστηκαν ή δεν πέθαναν μερικές δεκάδες από τα επικίνδυνα τρόφιμα που τους πλασάρουν οι «κακοί Σκοπιανοί»; Γιατί δεν ανατινάχθηκαν κάποια από τα αυτοκίνητα που κινούνταν με βενζίνη Γευγελής;
Τι θα έλεγε ο καλός δήμαρχος εάν με αυτήν τη «λογική» οι γείτονες οργάνωναν και εκείνοι καμπάνιες να μην έρχονται οι χιλιάδες τουρίστες από την ΠΓΔΜ τα καλοκαίρια στην Πιερία ή τη Χαλκιδική, γιατί δήθεν κινδυνεύουν να τους ληστέψουν στις παραλίες ή να γεμίσουν δερματοπάθειες από τα νερά των θαλασσών μας; Αντιλήψεις του είδους είναι όχι μόνο εκτός τόπου και χρόνου, αλλά και επικίνδυνες.

4 σχόλια

  1. Ante pniksou re lamogio tzhma....

    G Amelethtos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλος ένας πρώην κουμμουνιστής μεγαλοδημοσιογράφος της κακιάς ώρας. Ρε ξεφτιλισμένε όταν πήγαινες τζάμπα ταξιδάκια στην Γερμανία για αγώνες f1 με χορηγό τον Χριστοφοράκο καλά ήταν? Τώρα ο δήμαρχος Παιονίας σε πείραξε? Αξεστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άστοχο, είναι το κείμενο παραπάνω κ.Τσίμα και αυτό διότι μιλάτε για έναν άνθρωπο τον οποίο δεν είχατε την τιμή να γνωρίσετε, δεύτερον περιγράφετε ένα γεγονός που δεν είχατε την τιμή να παρευρίσκεστε και τρίτον παρουσιάζετε 2 σειρές μόνο από ένα κείμενο το οποίο δεν είχατε τη δυνατότητα να ερμηνεύσετε εις την Ελληνική.....καλό θα ήταν να παρακολουθήσετε τα blogs των Σκοπιανών και να δείτε πως περιγράφουν το γεγονός....μάλλον αυτοί καταλαβαίνουν καλύτερα τα ελληνικά από εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γίνεται κατανοητό ότι θέλεις να κάνεις σχόλιο ή ρεπορτάζ ή δημοσιογραφία, αλλά έχει διαφορά να κατοικείς στην περιοχή της Παιονίας, όπου πραγματικά η οικονομία αιμορραγεί, καθώς το χρήμα των Ελλήνων δημοτών της Παιονίας φεύγει σε άλλες χώρες υποβαθμίζοντας κι άλλο την περιοχή. Φυσικά αυτό δε το καταλαβαίνεις διότι εκεί που κατοικείς δε μαστίζει την τοπική σας οικονομία και αγορά κανένα τέτοιο γεγονός. Καλό θα ήταν λοιπόν να επισκεφτείς την περιοχή στην οποία αναφέρεσαι, να αντιληφθείς τη σοβαρότητα της κατάστασης και μετά να έχεις λόγο για τέτοιου είδους κακοήθη σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.