Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΑΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ Ο Θ. ΒΕΓΓΟΣ...

Δεν ήθελα να το γράψω αμέσως μόλις εκοιμήθη ο Θανάσης Βέγγος, για να μη με πούνε Ιερόσυλο. Όλοι αυτοί οι αριστεροί που λυμαίνονται τα ΜΜΕ, μ...

Δεν ήθελα να το γράψω αμέσως μόλις εκοιμήθη ο Θανάσης Βέγγος, για να μη με πούνε Ιερόσυλο. Όλοι αυτοί οι αριστεροί που λυμαίνονται τα ΜΜΕ, μάς έπρηξαν για τον «Μεγάλο Αγωνιστή της Αριστεράς» Θανάση Βέγγο που η αγνώμων Μαμά Πατρίδα τον έστειλε Εξορία στην Μακρόνησο και άλλα τέτοια δακρύβρεχτα… Η Αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική: Ο Βέγγος (γεννημένος το 1927 στο Νέο Φάληρο) υπηρέτησε δύο χρόνια από την στρατιωτική του θητεία στην Μακρόνησο (1947 – 49) ως ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΑΣ των κομμουνιστοσυμμοριτών που ήσαν εξόριστοι στο εν λόγω Ξερονήσι! Οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν πως για να στείλουν τότε έναν φαντάρο στην Μακρόνησο να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία, έπρεπε αυτός ο φαντάρος να είναι ακραιφνής Έλλην, να μισεί τον Κομμουνισμό και να έχει κάνει σχετική Γραπτή Δήλωση!.. Να είναι, δηλαδή, ντούρος Εθνικόφρονας, για να μη πούμε τσιράκι του τότε Καθεστώτος των Μοναρχοφασιστών, όπως αποκαλούσε την νόμιμη Κυβέρνηση Σοφούλη – Τσαλδάρη το ηρωϊκό ΚΚΕ. Κι ενώ, λοιπόν, ο Βέγγος (που επί Χούντας είχε γυρίσει 15 κινηματογραφικές ταινίες και είχε πλουτίσει!) πήγε στην Μακρόνησο ως ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΑΣ των εξόριστων Κατσαπλιάδων, η Αριστερή Προπαγάνδα μάς τον παρουσίασε όλες αυτές τις ημέρες ως εξόριστο αριστερό αγωνιστή! Προς τιμήν της, μόνο η εκπομπή του αριστερού δημοσιογράφου Χρίστου Βασιλόπουλου (ΝΕΤ, βράδυ Κυριακής 8 Μαΐου 2011) είπε την αλήθεια για τον Δεσμοφύλακα Βέγγο, αλλά και αυτή έσπευσε να το δικαιολογήσει ότι και καλά επρόκειτο για «δυσμενή μετάθεση» ενός αριστερού φαντάρου!.. Η πλάκα είναι πως ο ίδιος ο Βέγγος, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Σύγχρονος Κινηματογράφος» - τεύχος 13, Μάρτιος 1971, είχε πεί για την γνωριμία του με τον ευεργέτη του Νίκο Κούνδουρο ότι συναντήθηκαν στον Στρατό, όταν υπηρετούσε στην Μακρόνησο!..

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ: Λίγες ημέρες πρίν τον Θανάση Βέγγο, πέθανε ο Απόστολος Σάντας που κατέβασε (31 Μαρτίου 1941) την Γερμανική Σημαία από την Ακρόπολη, μαζί με τον Μανώλη Γλέζο. Οι πάντες απέκρυψαν πως όταν έκαναν αυτή την Ηρωϊκή πράξη οι δύο φίλοι, ήσαν αμφότεροι ενεργά μέλη της Μεταξικής Νεολαίας ΕΟΝ, πράγμα που συνεχώς έλεγε ο μακαρίτης Λάκης Σάντας!.. Και οι βρωμεροί αριστεροί που λυμαίνονται τα ΜΜΕ, χρέωναν στην Αριστερά την πατριωτική αυτή πράξη των δύο Φαλαγγιτών, διότι το 1943 έγιναν μέλη του ΕΑΜ!.. Αυτή είναι η Ελλάδα, που θα έλεγα και ο Εβραίος Σημίτης…

"ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ" (εφημερίδα "Στόχος" 12 Μαίου)

7 σχόλια

  1. Μπράβο στον συντάκτη του άρθρου, Ας μου επιτρέψει όμως μια μικρή συμπλήρωση. Οι πρώτοι στο παραμύθι "σύντροφοι" ή τα ξεχνούν ή τα διαστρεβλώνουν (τα γεγονότα) επιμελώς. Το εγχείρημα των Γλέζου-Σάντα έγινε τα ξημερώματα της 31ης ΜαΊου 1941, όταν Ναζί και Σοβιέτ ήταν ακόμα σύμμαχοι, και τα ντόπια φερέφωνα του Στάλιν προσπαθούσαν να πείσουν τον Ελληνικό Λαό ότι "Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας" και δεν π[ρέπει να αντιστέκεται. Ήταν τότε που οι Ναζί ελευθέρωναν ως .... βούλγαρους πολίτες τους Ανδρέας Τσίπα αναπληρωτή γεν. Γραμματέα του ΚΚΕ, Ανδρέα Τζήμα ή Σαμαρινιώτη ή Τζίμωφ μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και μετέπειτα καθοδηγητής του ΕΛΑΣ Μακεδονίας, Κ. Λαζαρίδη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Λάζαρο Ζησιάδη ή Τερπόβσκυ: μέλος του Μακεδονικού γραφείου του ΚΚΕ (για την απόσχιση της Μακεδονίας), Ζήση Βελιόπουλο, Ζήση Καλλιμάνη,και άλλους ευκλεείς "λαϊκούς" αγωνιστές που κατέσφαξαν την Ελλάδα. Το τροπάριο για αντίσταση το άλλαξαν (εν μέρει) μετά τις 22/6/1941, όταν Οι Ναζί επιτέθηκαν στη "μαμά" Σοβιετία. Έως τότε το "θρυλικό" και καπελωμένο ΕΑΜ, δεν υπήρχε ούτε σαν σκέψη. Μετά ξύπνησαν όοοολοι τους, "αντιστασιακοί" "βαπτίζοντας" στην κολυμπήθρα του κόκκινου φασισμού "αριστερούς", όσους νόμιζαν ότι εξυπηρετούσαν τους σκοπούς της "επικράτησης" τους μέσω της διαστρέβλωσης και της παραπληροφόρησης που ειρρήσθω εν παρόδω είναι όντως ....."καθηγητές".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αδέρφια, να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα σχετικά με την πράξη των Σάντα, Γλέζου. Όταν λένε ότι κατέβασαν τη γερμανική σημαία υποτίθεται ότι η σημαία αυτή ήταν ψηλά. Πως γίνεται αυτό όμως, όταν με τη δύση του ήλιου κάθε στρατιωτικό καθεστώς (όπως και σε κάθε στρατόπεδο σήμερα) γίνεται υποστολή σημαίας; Εκτός αν γινόταν διαφορετικά τότε, κάτι που δεν γνωρίζω, και πραγματικά αν ξέρει κάποιος τι καθεστώς επικρατούσε τότε σχετικά με έπαρση και υποστολή σημαίας ας μας βοηθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O παππους μου ήταν κομμουνιστης και είχε υπηρετήσει την στρατιωτική θητεία του στην Μακρόνησο σαν δυσμενή μετάθεση...Αρα το οτι επρεπε να εισαι δεξιος για να κανεις φανταρος στην Μακρονησο δεν στεκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το άρθρο είναι εντελώς λάθος. Η Μακρόνησος ήταν η στάνταρ δυσμενής μετάθεση για μη αρεστούς φαντάρους. Ο Μπιθικώτσης είναι γνωστή περίπτωση φιλοκομμουνιστή που είχε κάνει θητεία εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορει να λετε οτι θελετε αλλα...Υπαρχει το φυλλο πορειας του Βεγγγου!Επομενως,δεν καταλαβαινω γιατι τοση πρεμουρα...
    Αν το Κρατος ηταν σοβαρο,θα απαντουσε αμεσως-alla ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ- στην Κομμουνιστικη προκληση παρουσιαζοντας το φυλλο πορειας του ΘΑΝΑΣΗ.Αλλα,..το Κρατος δεν υπαρχει.Στην θεση του βρισκεται ενα κωλοχανειο με επικεφαλης την Αριστερα!

    ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σαν φύλακας ή σαν φυλακισμένος ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ηταν δηλαδή φυλακή χωρις φύλακες ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.