Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

Αδελφοί μας Πόντιοι - Συμπατριώτες Έλληνες Μία ακόμη "ημέρα μνήμης" για ένα από τα λαμπρότερα ελληνικά φύλα, καταντά μία ακόμη...

Αδελφοί μας Πόντιοι - Συμπατριώτες Έλληνες

Μία ακόμη "ημέρα μνήμης" για ένα από τα λαμπρότερα ελληνικά φύλα, καταντά μία ακόμη ημέρα αγανάκτησης για τον κάθε εναπομείναντα εθνικά σκεπτόμενο Έλληνα.

Ημέρα αγανάκτησης για τον διαρκή εμπαιγμό και την έλλειψη σεβασμού που επιδεικνύει η εκάστοτε πολιτική εξουσία προς τις 353000 ψυχές των ποντίων ελλήνων που θανατώθηκαν την περίοδο 1914 - 1923. Γιατί φυσικά δεν είναι ένδειξη σεβασμού η κατάθεση στεφάνου στο μαυσωλείο του αρχισφαγέα του ελληνισμού αλλά το αντίθετο μάλιστα αποτελεί προσβολή. Όλα τα οποία υπέστη ο ελληνισμός του Πόντου και της Μ. Ασίας, όπως τάγματα εργασίας, εξοντωτικές πορείες, λεηλασίες, βιασμοί και δολοφονίες, υπεύθυνος των οποίων ήταν ο εβραϊκής καταγωγής Μουσταφά Κεμάλ δεν είναι δυνατό και δεν πρέπει να αφήσουμε να ξεχαστούν.


Η γενοκτονία των ποντίων και η μικρασιατική καταστροφή ήταν αποτελέσματα ενός σχεδίου της Τουρκίας για την εξαφάνιση του ελληνικού στοιχείου και ειδικότερα όσον αφορά την Ιωνία ήταν η βάση για την δημιουργία σήμερα του θέματος των γκρίζων ζωνών. Την στιγμή που ακόμη και σήμερα βρίσκονται ομαδικοί τάφοι στον Πόντο και ενώ η Τουρκία συνεχίζει σταθερά τις προκλήσεις στο Αιγαίο, απειλεί με την δράση των πρακτόρων της στη Θράκη και κατέχει το βόρειο τμήμα της Κύπρου, οι πολιτικοί μας συνεχίζουν την επίθεση φιλίας, θέτοντας ως κεντρικό άξονα της εξωτερικής μας πολιτικής στα ελληνοτουρκικά την είσοδο της στην ευρωπαϊκή ένωση.


Καμία φιλία δεν μπορεί να γίνει με τους αυτούς που το μόνο που έχουν προσφέρει στην ανθρωπότητα είναι βαρβαρότητα και καταστροφή. Καμία σχέση δεν έχει ο τουρκικός λαός με τις αξίες της Ευρώπης, ένας λαός ο οποίος ιστορικά, πολιτικά, γεωγραφικά, θρησκευτικά και προπαντός πολιτιστικά δεν ανήκει στην Ευρώπη.


Μέσα από τη σημερινή μαύρη επέτειο ενώνουμε τον πόνο μας για την σφαγή των ποντίων αδελφών μας και δηλώνουμε την επιθυμία μας για τα εξής:

Διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού


Διεθνή καταδίκη της τουρκίας

Όχι στην ελληνοτουρκική φιλία


Ευρώπη των εθνών με βάση τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό

Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.