Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ

ΕΞΙΣΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ Οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι τελευταίες δηλώσεις του κ. Χριστόφια όπου εξισώνει την ...

ΕΞΙΣΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ

Οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι τελευταίες δηλώσεις του κ. Χριστόφια όπου εξισώνει την τουρκική εισβολή και κατοχή 36 ετών, την προσφυγοποίηση 200.000 Ελλήνων, τον εποικισμό της κατεχόμενης γης, τους βιασμού και τις σφαγές της Τουρκίας με ένα άφρων πραξικόπημα που έγινε από την παράνομη και αντιλαϊκή χούντα, που σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσώπευε την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό.
Αυτά είναι γνωστά ιστορικά γεγονότα που σκοπίμως ο κ. Χριστόφιας παραποιεί και αντί να συμπεριφέρεται ως εχέφρων πολιτικός και πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, συμπεριφέρεται ως εκπρόσωπος μιας εμπαθούς κομμουνιστικής και ανθελληνικής κλίκας. Είναι δυστυχία για τον Κυπριακό Ελληνισμό που κυβερνάται από ένα άνθρωπο που αδυνατεί να χαλιναγωγήσει τις ιδεολογικές του εμπάθειες....

Ας γνωρίζει ο κ. Χριστόφιας πως όπως και να παραποιήσει την ιστορία δεν μπορεί να καταργήσει την διεθνή νομιμότητα και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και να επιβάλει μια λύση που ο ίδιος και οι σύντροφοι του επιθυμούν, μια λύση που να νομιμοποιεί το έγκλημα της Τουρκίας. Το μόνο πράγμα που πετυχαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τέτοιες ατυχείς δηλώσεις είναι να διαδηλώνει την ανικανότητα του και την επικινδυνότητα του.
Αξιοσημείωτο είναι πως όλα αυτά τα χρόνια από το 1974 μέχρι σήμερα αυτοί που κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτό τον τόπο ουδέποτε κατήγγειλαν τις ευθύνες της Μεγάλης Βρετανίας στο δράμα της Κύπρου, και ουδέποτε παραδέχτηκαν ότι όλα τα δεινά προήλθαν από τους όρους του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης που μας επέβαλλε η Μ. Βρετανία.
περισσότερα http://www.greekalert.com/2010/09/blog-post_2995.html

6 σχόλια

  1. Ίσως να έχει δίκιο ο αρθρογράφος και το ιστολόγιο γιαυτά,που γράφει,
    αλλά κι αυτός,όπως ΔΥΣΤΥΧΩΣ και Ο-
    ΛΟΙ οι Έλληνες έχουν ΕΜΠΑΘΕΙΑ προς κάθε τι,που είναι αντίθετό τους!Ξέρετε οι έλληνες και ΠΆΛΙ ΔΥΣΤΥ-
    ΧΩΣ θέλουν την εφαρμογή της δημο-
    κρατίας για τον εαυτούλη τους και μόνο!Επίσης ουδεποτε σεβάσθηκαν κά
    θε κοινό και δημόσιο πράγμα ακόμη κι από τα θρανία τους!ΟΛΑ αυτά τα ξέρουν πολύ καλά οι ξένοι και τα εκμεταλλεύονται αρμοδίως..!!Όσο για το Κυπιακό είναι ακόμη πολύ νωρίς να επιμερισθούν ευθύνες,που αρχίζουν από την προδοσία του αγώ-
    να της Ε.Ο.Κ.Α. μέχρι και της κατα-
    σκευής του εκτρώματος,που ονομάσθη-
    κε Κυπριακή Δημοκρατία με πρωταγώνι
    στές τους ΙΔΙΟΥΣ τους Κυπρίους,που εν πολλοίς ΜΙΣΟΥΝ τους ελλαδίτες-καλαμαράδες-και μετά τους όποιους Ελλαδίτες!Δυστυχώς,όταν βγούν ΚΑΘΑ
    ΡΑ οι βρωμιές και δε θα ζούμε,αλλά και θα αποδειχθεί ότι όσους σήμερα θεωρούμε ήρωες θα αποδιχθούν,αν ό-
    χι προδότες,αλλά υπονομευτές της κυπριακής υπόθεσης!!Όλα ξεκίνησαν από την ΕΟΚΑ Β΄,ακολούθησε το πραξι
    κόπημα και ήρθε,ως επιστέγασμα η εισβολή!!ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΦΙΑ.ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΠΟΥ ΞΕΣΤΟΜΙΖΕΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΚΕΛ.ΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΞΙΣΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ''ΕΙΣΒΟΛΗ'' ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.ΟΙ ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΙ ΗΤΑΝ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ.
    ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΙ ΕΝ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΑΦΡΟΜΥΑΛΟΥ ''ΠΡΟΕΔΡΟΥ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ;
    Ε ΕΝΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμένα πάντως εξακολουθεί να με απασχολεί ένα ερώτημα:

    Στην πριν Χριστόφια εποχή, οι εκ πεποιθήσεως ξυπόλητοι και ακούρευτοι (καθώς και οι πολιτικές των συνιστώσες) έριχναν τις ευθύνες για την στασιμότητα στο Κυπριακό, στον εθνικισμό του αειμνήστου Παπαδόπουλου.
    Τώρα πάλι αυτός φταίει για τις απανωτές αποτυχίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 29/9/10 11:00 μμ

    "Kομμουνιστής" τύπου ΣΥΡΙΖΑ. Άνθρωπος των Άγγλων είναι.

    @ O Loumben

    Πράγματι, επί Παπαδόπουλου τα πράγματα είχαν βαλτώσει, αλλά όχι λόγω εθνικισμού. Μετά το "ΟΧΙ", ο Παπαδόπουλος δεν έδειξε κανενός είδους μαχητικότητα. Δεν έφερε αντίρρηση στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ενώ θα μπορούσε να βάλει βέτο, ώστε ούτε ημερομηνία ενάρξεως διαλόγου να μην της είχε δοθεί. Οι ίδιοι οι οπαδοί του έλεγαν ότι επαναπαύθηκε στις δάφνες του "ΟΧΙ" και δεν έκανε χρήση του πλεονεκτήματος που κέρδισε βάζοντας την Κύπρο σαν ενιαίο κράτος στην ΕΕ με δικαίωμα βέτο. Θα μπορούσε να ζητήσει να φύγουν τα κατοχικά στρατεύματα, πριν δοθεί ημερομηνία έναρξης του διαλόγου και να απαιτήσει την πλήρη και άνευ όρων αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας εκ μέρους της Τουρκίας. Άλλωστε, αυτό θα ήταν και λογικό, διότι δεν μπορεί να συζητά η ΕΕ για ένταξη με ένα κράτος, το οποίο:
    α) Έχει υπό την κατοχή του εδάφη άλλου κράτους (Συνθήκη Ρώμης 1959) και δη μέλους της ΕΕ και
    β) Δεν αναγνωρίζει ένα κράτος-μέλος της ΕΕ.

    Αυτή ήταν η αδράνεια του Τάσσου και ήταν όντως ανεξήγητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλτατε το κυπριακό δεν βάλτωσε ούτε επί Παπαδόπουλου. Για την ακρίβεια δεν υπήρξε καμία απολύτως μεταβολή στο καθεστώς εισβολής και κατοχής όπως αυτό δημιουργήθηκε το 1974. Ούτε ο Παπαδόπουλος, ούτε ο Χριστόφιας, ούτε και κανένας άλλος είναι σε θέση να επιρρεάσει την πορεία του κυπριακού με καθαρά πολιτικά μέσα.
    Συμφωνώ μαζί σου, ότι και ο Παπαδόπουλος θα μπορούσε να είναι πιο δυναμικός χρησιμοποιώντας την ιδιότητα της Κύπρου ως μέλος της Ε.Ε. Αλλά να έχεις πάντα υπόψην σου, ότι το γεγονός της αντίθεσης βασικών μελών της Ε.Ε. στην προοπτική ένταξης της τουρκίας διόλου δεν σημαίνει, ότι τα συμφέροντά των ταυτίζονται με τα δικά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.