Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Α.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ... Να καταγγέλλουν στο υπουργείο τους δασκάλους και τους καθηγητές που επιβάλλουν σε παιδιά να συμμετέχουν στην πρωι...

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ...

Να καταγγέλλουν στο υπουργείο τους δασκάλους και τους καθηγητές που επιβάλλουν σε παιδιά να συμμετέχουν στην πρωινή προσευχή και στον εκκλησιασμό κάλεσε γονείς και μαθητές η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
«Είναι ένα από τα μεγάλα ζητήματα που απασχολεί όλη την Ευρώπη. Από τη μια έχουμε κοινωνίες που έχουν διαμορφώσει μέσα στους αιώνες διάφορα πιστεύω –και όχι μόνο θρησκευτικά– και από την άλλη το γεγονός ότι σήμερα συμβιώνουμε με ανθρώπους από άλλους πολιτισμούς. Στη δημοκρατία πρέπει να σεβαστούμε και τα δυο. Η υπάρχουσα δημοκρατία δεν μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα της, αλλά και δεν μπορεί να υποχρεώσει τους φιλοξενούμενους να αφομοιώσουν τα πιστεύω της», τόνισε αρχικά η υπουργός Παιδείας. «Αν συμβαίνει αυτό (σ.σ. εννοεί την επιβολή της συμμετοχής στον εκκλησιασμό-προσευχή), θέλω να μου το αναφέρετε. Δεν μπορεί κανένας δάσκαλος να επιβάλλει σε παιδί να συμμετέχει σε προσευχή, είτε είναι μετανάστης είτε είναι δηλαδή παιδί που προέρχεται από άλλη χώρα, με άλλο θρήσκευμα, είτε είναι και Έλληνας. Στη χώρα υπάρχει ανεξιθρησκία. Επομένως επ’ ουδενί δεν υπάρχει το θέμα της επιβολής να συμμετέχει κάποιος στην πρωινή προσευχή ή σε οποιαδήποτε διαδικασία που αφορά τα θρησκευτικά ή τα συγκεκριμένα θέματα της θρησκείας».
Να σημειωθεί ότι το εν λόγω θέμα είχε αναδειχθεί και πέρυσι ύστερα από σχετικές διαμαρτυρίες γονέων και μαθητών. Τότε οι υποστηρικτές της υποχρεωτικής συμμετοχής στην προσευχή –εκ της Εκκλησίας και εκτός αυτής– είχαν επικαλεστεί την παράγραφο 2, του άρθρου 16 του Συντάγματος της Ελλάδος, που αναφέρει: «Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».

πηγή:apogevmatini.gr
αετός για το stoxos.gr

12 σχόλια

  1. Αυτή είναι η κουμουνιστική τακτική που όπως γνωρίζουμε απέτυχε. Καλύτερα λοιπόν να διώξουμε τους αποτυχημένους επίδοξους τυράννους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ta "paidia" kai oi "goneis" ton, pou exoun provlema me tin proseyxei sta sxoleia,afou then tous aresei afti oi katastaseis,na SHKO8OUN KAI NA FYGOUN APO TIN ELLADA!!!!!!!!!!!!!
    Na pane piso stin patrida tous,kai stis kalyves/spilies pou zousan,kai na min zoun stin katapiestiki Ellada.

    Os gia tin kyria Diamantopoulou,mono lypi exo gia aftin, giati oi prodotes metanoionoun pikra.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μία νομοθέτης προτείνει να καταργήσουν αυτοβούλως τον νόμο οι πολίτες!!!!
    Ωραία !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να ποιοι είναι οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών! Αυτοί που δεν έχουν ξεκάθαρη πολιτική, αυτοί που βαφτίστηκαν κεντρώοι για να "τρώνε" και από δεξιά και από αριστερά. Δεν είναι τυχαίο πως ο Εμφύλιος άρχισε απο τον λεγόμενο "Γέρο της Δημοκρατίας" ούτε ότι ο Μητσοτάκης ως, στην πραγματικότητα, φιλελεύθερος κεντρώος (από την Ένωση Κεντρώων προήλθε) έθεσε τις βάσει για την Χούντα! Έτσι και τώρα, οι ταγματασφαλίτες της Πράσινης Ανάπτυξης και της Νέας Τάξης Πραγμάτων, με τάγματα εφόδου από τις στρατιές της Antifa (δεν είναι τυχαίο πως οι ρίζες της Antifa είναι στην Γερμανία) τρομοκρατούν του Έλληνες Πατριώτες είτε της Λαϊκής Δεξιάς είτε της Πατριωτικής Αριστεράς. Αδέρφια, το θέμα δεν είναι ιδεολογικό πια! Η πατρίδα κινδυνεύει από την Νέα Τάξη Πραγμάτων και από τους τοπικούς της αντιπροσώπους. Η κ Διαμαντοπούλου είναι μια από αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συμφωνώ ανώνυμε φίλε και προσθέτω και ναζιστική τακτική της νεολαίας να ρουφιανεύει.
    Νεκτάριος - Πειραιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ean afto ine dimokratia tote pos ine o fasismos;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγγνώμη μιά ερώτηση στον 25/11/09 11:41 πμ .πως γινεται να υπάρχει πατριωτική αριστερά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η κυρία "Αγγλικά επίσημη γλώσσα της Ελλάδος" (για να μην ξεχνάμε τον βίο και την πολιτεία ενός εκάστου-ης) "χτύπησε" ξανά προτρέποντας στους (όποιους) γονείς, να καρφώνουν τους δασκάλους που επιβάλλουν (τσ τσ τσ για φαντάσου!!!) συμμετοχή στην προσευχή. Μόνο που δεν διευκρίνησε αν η καταγγελία θα γίνεται με κουκούλα (όπως κατέδιδαν οι προδότες στους Ναζί τους ΄Ελληνες πατριώτες) ή χωρίς;; Όχι τίποτα άλλο, αλλά ο Υ.Προ.πο. είπε ότι θα καταργηθεί. Ας μας το ξεκαθαρίσει λοιπόν για να ξέρουμε και μεις τι θα κάνουμε. ΥΓ. Οι χειρότεροι προδότες είναι αυτοί που παρουσιάζονται ως υπερδημοκράτες και προασπιστές κάθε ..."αδικημένου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ!ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΡΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!ΑΥΤΗ Η ΚΥΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ? "ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΖΟΡΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ"!ΜΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΠΙΑ?ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ!
    ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΕΝ ΤΗΣ ΛΕΝΕ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ,ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΙ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ!ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΩΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΕΝΤΑΣΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ,ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ,ΣΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΙΜΑΣ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ!ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ,ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ!ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΑΝ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΑΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ!
    ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ,ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΠΙΦΥΛΛΑΣΕΤΑΙ ΔΥΣΙΩΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ! Η ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.ΜΕΤΑ ΤΟ 2012 ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εμεις που ειμαστε γνησιοι Ελληνες δηλαδη και πιστευουμε στη μια και μοναδικη ΕΛΛΗΝΙΚΗ θρησκεια το ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ , γιατι να προσκυναμε με το ζορι εναν εβραιο θεο εμεις και τα παιδια μας ? Αλλα που θα παει θα ελευθερωθουμε επιτελους απο τους πουλημενους στους εβραιους βρωμοχριστιανους , κατω οι σταυροι και οι εικονες απο τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ σχολεια , οσοι ειναι εβραιοι ας πανε στο ισραηλ να προσκυνανε εκει το βρωμοθεο τους ΟΥΣΤ ΡΕ

    ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έτσι αρχίζει το πράγμα, για να μάθει το παιδί στην ρουφιανιά. Αργότερα θα καταγγείλει τους γονείς του που το βάζουν να εκκλησιάζεται ή να κάνει προσευχή. Στην περίπτωση αυτή, το κράτος μπορεί να επεμβαίνει μόνον αν ο γονεύς είναι δημόσιος υπάλληλος. Αργότερα, τα παιδιά θα καρφώνουν τον μπαμπά ποια εφημερίδα διαβάζει και πάει λέγοντας.

    Φαντασία; Κάθε άλλο. Μετά την χούντα, όπου τα ζήσαμε κατά κόρον, τα ξαναζήσαμε επί του αλήστου μνήμης Ανδρέα Παπανδρέου. Είδαμε και τότε οικογένειες να διαλύονται (η δική μου, για παράδειγμα), όχι βέβαια με τα ξερονήσια της χούντας, τα οποία είχαν καταργηθεί, αλλά με την μετάθεση του ενός γονέα στην Δράμα και του άλλου στην Κρήτη. Είδαμε να μένουν χωρίς προαγωγή ικανότατοι υπάλληλοι, ακόμη και τραπεζών, επειδή είχαν αρνηθεί να εγγραφούν στην κλαδική του ΠΑΣΟΚ, ή διάβαζαν "Καθημερινή" (τότε ήταν εφημερίδα ακόμη και όχι σούργελο).

    Ας φροντίσουμε να μην ξαναζήσουμε τα ίδια εν έτει 2009. Είναι απαράδεκτο.

    Αν ο Ανδρέας το πήγαινε για μονοκομματική "Τζαμαχιρία", η οποία δεν του έκατσε βέβαια λόγω του ότι υπήρχε ένας Καραμανλής ΠτΔ, με εξουσίες αυξημένες, δεν θα αφήσουμε και το γιόκα να κάνει τα ίδια, έχοντας ΠτΔ τον Παπούλια, πρωτοπαλίκαρο του μπαμπά του, ο οποίος προθύμως υπέγραψε ως ΥπΕξ την μονομερή άρση του εμπολέμου με την Αλβανία, παραδίδοντας ουσιαστικά την Β. Ήπειρο στους Αλβανούς, καίτοι Ηπειρώτης ο ίδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΡΕ ΧΡΗΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ,ΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΔΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.