Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΟΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΚΚΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ

Το πρωινό της 31/1/08 πλήθος κομμουνιστών, γύρω στα 100 άτομα, μαζί με τον δήμαρχο της Νίκαιας κάνανε την εμφάνιση τους στο 3ο κοιμητήριο Νί...


Το πρωινό της 31/1/08 πλήθος κομμουνιστών, γύρω στα 100 άτομα, μαζί με τον δήμαρχο της Νίκαιας κάνανε την εμφάνιση τους στο 3ο κοιμητήριο Νίκαιας, για να τελέσουν πολιτικό μνημόσυνο στον Μπελογιάννη. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, λίγη ώρα πριν, η οικογένεια του Μπελογιάννη, τηλεφώνησε στην διευθύντρια του κοιμητηρίου και είπε ότι επιθυμεί να μην γίνει τίποτα από τους κομμουνιστές και από το Κουμμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος επάνω από τον τάφο του προγόνου τους!! Η διευθύντρια του κοιμητηρίου λοιπόν, όταν ήρθαν οι Κομμουνιστές κάλεσε την δημοτική αστυνομία για να τους βγάλει έξω από τον χώρο, λέγοντας τους ότι αυτή είναι η επιθυμία της οικογένειας. Οι κομμουνιστές όμως για άλλη μια φορά κάνανε του κεφαλιού τους και δεν έφυγαν χωρίς πρώτα να τελέσουν το πολιτικό τους μνημόσυνο, αψηφώντας τις επιθυμίες της οικογένειας, που τους γνωστοποιήθηκαν. Η οικογένεια Μπελογιάννη δείχνει ξεκάθαρα την θέση της απέναντι στους Κομμουνιστές, και σίγουρα θα έχουν τους λόγους τους…

5 σχόλια

  1. STOY KOYFOY THN PORTA, OSO QELEIS BRWNTA !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Νικος Μπελογιαννης ηταν μελος της Κ.Ε του ΚΚΕ και τον δολοφονησαν (μετα απο μια δικη παρωδια) για αυτο τον λογο. Φανταζομαι οτι το κομμα του εχει καθε λογο να τον τιμησει. Αν τωρα η οικογενοια του αλαξε πολιτικη σκεψη - στεγη και δεν θελει το ΚΚΕ αυτο ειναι ασχετο. Το ΚΚΕ τον Νικο Μπελογιαννη τιμα οχι την οικογενεια του! Ο Νικος Μπελογιαννης ηταν ηρωας οπως και ολα τα μελη του ΚΚΕ που πεθαναν για αυτον τον λογο.

    Υ.Γ - η οικογενοια του πρεπει να σεβαστει τουλαχιστον την πολιτικη θεση και τα ιδανικα του Νικου Μπελογιαννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. NAI , ALLA GIATI DEN MAS LENE KAI EMAS GIA KSERWME.A)GIATI EINAI HRWAS O MPELOGGIANHS ?.TI HRWIKH PRAKSH EKANE GIA THN PATRIDA?
    B)QA HQELA NA KSERW , TON LOGO POY H OIKOGENEIA TOY, QELH MAKRYA TOYS KOYMOYNISTES APO TO MNHMA TOY !.YPOQETW OTI QA PREPEI NA EINAI PARA POLY SOBAROS O LOGOS !.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Νικος Μπελογιαννης Ο Νεωτερος Γυιος Του Νικου Μπελλογιαννη Μαζι Με Την Μητερα Του Ελλη Παππα Δεν Ανηκουν Στον Κομματικο Χωρο Του ΚΚΕ Αλλα Στον Ευρυτερο Χωρο Της Αριστερας. Με Την Πραξη τους Αυτη Δηλωνουν Νομιζω Την Ευθυνη Του ΚΚΕ για Την Δολοφονια Του Νικου Μπελογιαννη Αλλα Και Την Αναγκη Να Μην Καπηλευεται Κανεις "Κομματικος" Την Μνημη Του.


    Δευτέρα, 30 Μάρτιος 2009
    Νίκος Μπελογιάννης
    Σαν σήμερα 30 του μηνός εν έτει 1952 η κυβέρνηση Πλαστήρα υπό τη καθοδήγηση των Αμερικάνων εκτέλεσε το Ν. Μπελογιάννη με τη κατηγορία της κατασκοπίας και σαν αργηχό της παράνομης οργάνωσης του ΚΚΕ. Η εκτέλεση ίσως να μην είχε πραγματοποιηθεί αν ο Πλουμπίδης ο οποίος είχε δηλώσει δημόσια ότι αυτός ήταν ο αρχηγός της παράνομης οργάνωσης του ΚΚΕ και θα παραδίδονταν με αντάλλαγμα τη μη εκτέλεση του Μπελογιάννη. Ο Πλουμπίδης όμως βρέθηκε στο μάτι της ηγεσίας του ΚΚΕ και του ίδιου του Ζαχαριάδη, που τον έβγαλε προδότη και χαφιέ και τη δήλωσή του ψεύτικη. Γι αυτό και δεν παραδόθηκε… κι ο Μπελογιάννης εκτελέστηκε…. Χρόνια μετά το ΚΚΕ τιμά τον Μπελογιάννη σαν ήρωα αλλά ποτέ δεν τον έχει αποκαταστήσει πραγματικά κάνοντας ουσιαστική αυτοκριτική στις τότε πράξεις του… Έχει ακόμη την ευκαιρία να κάνει δημόσια την αυτοκριτική του… αν όχι σήμερα του χρόνου… τον άλλο χρόνο… κάποτε…. αλλά δε γίνεται να ετοιμάζεσαι να αναγνωρίσεις το Ζαχαριάδη και ταυτόχρονα να τιμάς το Μπελογιάννη….
    Αξίζει να παραθέσω αποσπάσματα από μία συνέντευξη στην Ο. Μπακομάρου του γιου του που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
    αστυάνακτας




    Πώς αντέξατε, αλήθεια, το βάρος αυτών των μύθων;

    «Ωρες ώρες, ένιωθα να με συνθλίβει. Ο πατέρας μου, για παράδειγμα, έδωσε τη ζωή του για έναν ορισμένο σκοπό, που τον έκανε σύμβολο, όμως άσχετα με αυτό, κατέληξε να έχει δώσει τη ζωή του για τον Ζαχαριάδη και τον Στάλιν· γιατί αυτοί καπηλεύτηκαν τη θυσία του. Και σκεφτείτε τώρα εμένα, να μου λένε διάφοροι, ώς τη δεκατετία του '80, "παιδάκι μου, να γίνεις σαν τον πατέρα σου και να τον ξεπεράσεις". Δηλαδή, στα δικά τους μυαλά, να δώσω τη ζωή μου για τον Μπρέζνιεφ και τον Φλωράκη και πιο πριν για τον Κολιγιάννη. Η πολλώ μάλλον, που σήμερα θα έφτανε τα όρια του κωμικού, για την Αλέκα. Θα δίνατε εσείς τη ζωή σας για την Αλέκα;»


    Παύοντας να είστε παιδί, σήμερα, τι θα λέγατε ότι προσέφερε ο Μπελογιάννης σε αυτόν τον τόπο;


    «Μια ανιδιοτελή θυσία, που για τους πολλούς ήταν παράδειγμα, και για άλλους, σε κομματικό επίπεδο, αντικείμενο καπηλείας. Δεν ήταν μόνον ο πατέρας μου όμως· μια γενιά έδωσε τη ζωή της για κάτι που η ίδια θεωρούσε το άπαν, και που βέβαια τελικά αυτό το άπαν, ο υπαρκτός σοσιαλισμός δηλαδή, αποδείχτηκε η μεγαλύτερη απάτη του 20ού αιώνα... Και μπορεί μεν εκείνος να πήγε τελικά με τον 375 περί κατασκοπίας, ξέρετε όμως πόσοι πήγαν στο απόσπασμα με τον 509, ως υποστηρικτές απόσπασης τμήματος της επικρατείας, εν προκειμένω της Μακεδονίας;»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η οικογένεια πρέπει πρώτα από όλα να σέβεται τις ιδέες των προγόνων της
    είναι ασέβεια να αρνείσαι το πολιτικό μνημόσυνο , αυτό ισοδυναμεί με προσβολή και αρνηση του νεκρού αγωνιστή που πέθανε για τις ιδέες του, από το φαυλο καθεστώς της αμερικανοκρατίας που ρτον εκτέλεσε, ντροπή ντροπή στους αρνητές των πατέρων τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.